Gå till innehåll
Hallsberg / Orientering

Erik Lindgren vann andra etappen. Foto: Ellinor Eriksson

Fullträff för Erik
i O-ringenmyller

Publicerad: 23 July 2018 20:38

ORIENTERING: Efter måndagens andra etapp på O-ringen går det riktigt bra för flera av OK Tisarens deltagare. För Erik Lindgren i klassen Svår 5 km blev det en fullträff bland 20 000 tävlande i terrängen kring Örnsköldsvik.

Lilian Forsgren var bäst av tjejerna i D21 Elit och kom femma efter omöjlige Simone Niggli som på O-Ringen springer för sin schweiziska klubb OL Norska. Lilian var 2,19 minuter efter Simone.

Andrea Svensson blev tia, 4.09 efter. Det var varmt och tuff terräng. Mellan tvillingsystrarna Josefin och Ellinor Tjernlund skilde det knappt en minut och de kom på 14:e och 17:e plats.

Lilian Forsgren elitfemma på måndagen och nia totalt efter två etapper. Foto: Sven Alexandersson
Många bra resultat

Klubben hade sen start och ibland säger man att det kan vara en fördel, men idag tyckte nog många att det var en nackdel med den värme som var när de sprang, 27 grader. När det gäller O-Ringen är det viktigt att man går så jämt så möjligt och inte drabbas av några djupdykningar eller felstämplingar.

Efter två etapper ligger Dan Larsson H45 K, Gustav Hinder H21 K, Alfred Sjödin H14 K tvåa, Rebecka Nylin D21 femma och Tomas Hallmén H45 sexa.
För alla utom eliten väntar nu en tävlingsfri dag.

Monica Hallor: - Vilken trevlig cykeltävling och i mål kom vi. Tack för allt stöd bästa gänget. Foto: Privat
15 varv runt jorden

Tidningskoncernen Mittmedias journalist Nellie Håkansson har lekt med lite siffror när det gäller O-Ringen. 20 000 startande kommer att bestiga motsvarande 1 250 Mount Everest, kommer att vara ute i skogen motsvarande tio år, varav ett år är missar.

De kommer att springa ca 600 000 kilometer i skogen, vilket motsvarar omkring 15 varv runt jorden eller nästan månen tur och retur, svettas en mängd som motsvarar ca två stycken 25 meters bassänger, räknat på att varje deltagare svettas cirka en liter per dag.

Mängden avfall uppskattas till 35 ton. 60-70 bussar kommer skjutsa deltagare,  180 bajamajor kommer att ställas ut och minst 1 400 funktionärer kommer att arbeta.

Annons

hallsberg