Gå till innehåll
Hallsberg / Fotboll

ÖSK:s tränare Axel Kjäll på besök håller i ett pass.

En späckad höst
för fotbollselever

Publicerad: 26 September 2016 11:52

Som vanligt är det en höstermin fylld med aktiviteter för eleverna på fotbollslinjen i Alléskolan. Man samarbetar med både ÖSK och KIF Örebro och kommer snart åka iväg på en utlandsresa ihop. För tredje året i rad till Spanien. - Vi känner oss väldigt omhändertagna där, säger läraren Bernhard Nilsson.

Förra veckan fick fotbollseleverna besök av ÖSK:s tränare Axel Kjäll som höll i en träning. Alléskolan samarbetar med både ÖSK och KIF Örebro så titt som tätt kommer representanter för de båda elitlagen på besök till Hallsberg.

Ska analysera ÖSK

- Vi tränade på den grunduppställning som ÖSK har i både offensiv och defensiv. Det var ett jättebra besök med bra pedagogiskt upplägg, fastslår läraren Bernhard Nilsson.

Under måndagen spelar ÖSK hemmamatch mot Gefle som kommer på besök. En match som eleverna på fotbollslinjen finns på plats för att följa.

- Alla som är med får en uppgift, att analysera en spelare, ett spelsätt eller annat förklarar Nilsson.

​Man har samarbetat med ÖSK och KIF Örebro i drygt fem år 

Spanien en favorit i repris

Snart väntar dessutom den årliga utlandsresan. Varje år är det de elever som går andra året som får åka utomlands på ett träningsläger.

- Vi reser iväg natten mot lördag 8 oktober och åker från Skavsta, Nyköping. Sen kommer vi att vara sex dagar i Torrevieja, Spanien, säger Bernhard Nilsson.

Man räknar med att det är 12 elever och två ledare som kommer åka iväg. Tidigare har man exempelvis varit och sett matcher med Celtic i Skottland och Fiorentina i Italien.

Men det är nu tredje året i rad man åker till just Spanien och Torrevieja där man har ett samarbete med proffsklubben Eiche.

- Vi känner oss väldigt väl omhändertagna med ett bra arrangemang från (den lilla lokala resebyrån) TM Sportstravel som har fina kontakter där. Det är väldigt nyttigt att få följa en så bra proffsklubb som Eiche inifrån, säger Bernhard Nilsson.

Annons

hallsberg