28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Emilia tillbaka när
IFK satsar mot Ettan

Emilia Andersson på hugget för IFK Hallberg. Året var 2015. Efter två år hos KIF i Örebro är spjutspetsen tilllbaka i blåa tröjan. Foto: Lars LitzénEmilia Andersson på hugget för IFK Hallberg. Året var 2015. Efter två år hos KIF i Örebro är spjutspetsen tilllbaka i blåa tröjan. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: Efter två säsonger i KIF Örebro är anfallaren Emilia Andersson tillbaka i IFK Hallsberg. - Jag vill hitta tillbaka till det riktigt roliga i fotbollen, säger hon till Sydnärkenytt.

Även två viktiga nyförvärv från Värmbol ska stärka laget för att i år ta sig upp från div 2. Tilde Gustavsson och Amanda Eliasson heter spelarna från seriekonkurrenten Värmbol, som denna säsong spelar för IFK Hallsberg, Tilde är mer av anfallare medan  Amanda, tidigare Värmbols lagkapten, är mitttback.

Men den stora värvningsnyheten är att Emilia Andersson, snart 21, är tillbaka i laget efter två år hos KIF Örebro F19.

- Jag är nog lika snabb som tidigare, säger Emilia Andersson. Foto: IFK Hallsberg

- Superkul! Jag har fått ett väldigt varmt mottagande av tjejerna och av föreningen, säger Emilia i en intervju på FB-sidan för Dam & flickfotboll Örebro.

Snubblade på målsnöret

IFK Hallsberg var snubblande nära att avancera till div 1 i höstas, ett enda mål i sista matchen hade räckt för att äntligen kunna avancera i seriespelet. Men det ville sig inte och efter säsongen slutade mångårige tränaren - och småbarnspappan -  Henrik Svensson. Ny tränare (och snart med en assisteerande vid sin sida) är Omid Sulefani. 

- Av den tiden jag varit med har jag fått ett bra intryck, säger Emilia. Det har känts bra med Omid och jag tror vi har något riktigt bra att bygga på och jag ser ett lag som kan utvecklas väldigt mycket under den här säsongen.

Värvad av KIF

Emilia Andersson växte fram i IFK som lagets målfarliga spjutspets och scoutades förstås av KIF, storlaget i Örebro. I första hand för spel i talangtruppen F19 med sikte på allsvenska A-laget. Men det blev inte mycket spel i A-laget och hon tackade till slut nej till ett nytt KIF-kontrakt inför denna säsong, kontaktade Henrik Svensson och blev en hemvändare.

- Jag har tränat med KIF:s A-lag hela försäsongen men där jag är i livet passade det inte riktigt, säger Emilia till Sydnärkenytt. Det är mycket som ska funka ihop. Att spela i F19 var jag klar med. När jag inte kunde garanteras speltid i A-laget och till och med kunna bli utlånad gick det inte.

Ingen klaff med studier

Att spela fotboll snudd på heltid och samtidigt plugga till idrottslärare klaffar inte, konstaterar Emilia Andersson, bördig från Finnerödjatrakten, när Sydnärkenytt når henne mellan två  lektioner på en skola.

- Jag har utvecklats mycket både som person och spelare under de här åren, sammanfattar hon. KIF har ett fantastiskt gäng tjejer som jag önskar all lycka framöver.

Men nu är det Hallsberg som gäller och hon fick förstås ett varmt välkomnande av sina gamla lagkamrater.

Är du lika snabb som tidigare?

- Det hoppas jag, det är en av mina spetskompetenser.

Går IFK upp i Ettan i år?

- Jo, det gör vi.

Hon vill bidra med nya erfarenheter och inställning, högt tempo och kvalitet.

- Jag vill hitta tillbaka till det riktigt roliga i fotbollen, säger Emilia Andersson.

Premiärmatch 18 april

IFK Hallsberg damlag spelar i år i div 2 Mellersta Svealand enligt en ny serieindelning. Derbymatcher mot Sköllersta IF kan emotses samt även resa till Gotland  för att möta ett lag med det fantasifulla namnet P18 IK B.

IFK börjar borta mot IK Viljan Strängnäs, en kvällsmatch torsdag 18 april. Hemmapremiär lördag 27 april kl 14 mot Norrby SK från Sala.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-03 17:32
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.