31 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Man får ha roligt på jobbet!

Sebastien Dubé och Maria Johansson

gladde med konsert utöver det vanliga

”Det ska va´ gött att leva, annars kan det kvetta…” Gåendes hem i natten kändes det ovanligt gött efter att ha upplevt en konsert utöver det vanliga. Vi som var där – nära 100 stycken - fick vara med på en musikalisk resa med två musikanter i världsklass.

Det syntes på Stinsen i lördags att Sebastien Dubé och Maria Johansson verkligen hade roligt tillsammans och  en vilja att sätta varandra på prov genom att kasta sig ut i fria galna improvisationer. Och tänk att dessa båda har en liten, liten förankring i den ”närkiska gnällbältesemyllan.”

I vanlig ordning öppnades kvällen med ett förband från Kävesta - O'boys – som visade upp ett gediget kunnande och med en frejdig attack i spelet. Tack för att ni kommer och sänker medelåldern på våra tillställningar!

Kan det vara något?

Huvudkonserten hade jag personligen mycket stora förväntningar på. Jag har ju hört dem tidigare i olika sammanhang, fast då var och en för sig. Nu så var det äntligen dags att få uppleva dem tillsammans.

En basist och en sångerska kan det vara något? Det kan ju bli hur avskalat och naket som helst, med en risk att det lätt skulle kunna bli slentrian och tråkigt. Men inte i det här fallet inte, nu bjöds vi på musikaliska upplevelser på högsta nivå. Inte bara en gång utan flera - ja nästan hela tiden!

Det var några år sedan de senast spelade ihop och visst märktes det. Inte på samspel och kommunikation dem emellan utan för att de verka ha så in i h- e roligt tillsammans och att de njöt av varandras musikaliska upptåg.

Mellan himmel och jord

”Man får väl ha roligt på jobbet?”, undrade Maria. Och visst får ni det – vi i publiken tog tacksamt emot!  Duon behärskar så många genrer och är så orädd att kasta sig ut i något som ingen vet hur det skall egentligen skall sluta -  men de är som katter som alltid landar på fötterna.

Ja, vad spelade de då? Allt mellan himmel och jord är det enkla svaret. Vi som var där kan minnas och nicka instämmande och ni som inte var där får leva i ovisshet. Jag kan bara säga att det blev en oförglömlig musikalisk happening som vi gärna hör om.

Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb har börjat med att kvalitetssäkra sina arrangemang – de som inte är nöjda med vad de hör får fritt inträde till någon annan konsert. Den här kvällen var det ingen som ville ha utnyttja den möjligheten.

Årsmötet kommer

Avslutningsvis påminner jag om lördag 23 mars. Årsmöte kl 15 på Stinsen och kvällens band Phronesis. En upplevelse väl värd att utsätta sig för. Alla som deltar på årsmötet får en ”friplåt” till den konserten.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-03-11 23:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.