27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fängelse för grov misshandel
efter knivhugg på muggen

I november förra året var det fest i en fastighet i Vretstorp och ett antal ungdomar från Sydnärke samlades. Festen den 18 november tycktes ha varit hyggligt välordnad med så plötsligt uppstår det ett bråk inne på toaletten.

Två unga män går in på toaletten samtidigt som en tredje just håller på att avsluta sitt besök. Det blir en hotfull stämning och plötsligt börjar två av de unga männen att puckla på varandra. Den tredje trycker upp en 19-åring mot väggen, samtidigt som den andre förbereder en ny attack.

Då tar den trängde unge mannen upp en kniv och viftar till. Själv säger han att det är självförsvar och nödvärn. Kniven träffar ytligt i halsen och vid bröstet. Men ett hugg tränger in i magen.

Farligt hugg i buken

Knivmannen släpas ut på gården medan övriga på festen ringer efter ambulans och polis. Nu har knivmannen, en 19-åring hemmahörande i Sydnärke, dömts för grov misshandel. Att använda en kniv i det läget kan inte anses vara befogat, resonerar tingsrätten.

Han döms till fängelse i ett år och tio månader. Den knivskada i buken som han orsakade kan ha varit livshotande om skadan inte behandlat omedelbart. 19-åringen ska också betala 40 000 kronor för den kränkning han utsatte den skadade för. (KH)

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-02-15 22:20
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.