24 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tre guld och ett silver på DM-stafetten

ORIENTERING: Distriktmästerskapet fortsatte på söndagen med stafett i Skrikarboda. Tunglöpt i Kilsbergen med lite åska samt regn för en del. På ungdomssidan blev det guld och silver för Tisaren.

  Philip Sjödin, Lovisa Pihel, Allis Sjödin, Isak Larsson segrade i H 12. Jublande glada när hela laget fick springa tillsammans i mål

Klubben hade ett mixat lag i HD12 med två killar och två tjejer. Först ut var Isak Larsson sedan tjejerna Allis Sjödin och Lovisa Pihel på sträcka två och Philip Sjödin på sista. Bra kämpat med mycket glädje i gänget när de gemensamt fick spinga in i mål som segrare, drygt två minuter före andra laget.

Det andra ungdomslaget HD13-16 med Emil Larsson, Amanda Sjödin, Robin Helmersson, Alfred Sjödin och Noel Helmersson knep silvermedaljen efter KFUM.

Tisartjejerna seniormästare
Lovisa Persson, Rebecka Nylin, Lilian Forsgren vann damernas seniorklass överlägset

Det blev guld till Lovisa Persson, Rebecka Nylin och Lilian Forsgren även om Hagaby ledde efter två sträckor, men Lilian Forsgren vann sin sträcka med tolv minuter och totalt blev segermarginalen drygt 9 minuter, Lilian fortsätter att visa bra form inför kommande World Cup tävlingar närmast i Schweiz.

För herrseniorerna var det tvärtom med Tisaren i ledning efter två sträckor med Valter Pettersson och Ivan Forsgren. Två minuters ledning räckte inte för Filip Jacobsson när Hagaby hade VM löparen Martin Regborn, på sista sträckan och de vann med fyra minuter.

I H21 hade klubben tre lag och H45 gubbarna Magnus Persson, Dan Larsson och Tomas Hallmén i Tisaren 3 kom fyra och slog Tisaren 2 med Erik Fernlund, Erik Lindgren och Christoffer Andersén som blev femma

Gubbarna vann

I H75 klassen är det bara två löpare i laget och på första sträckan fick Kurt Åberg se sig slagen av omöjlige Asta Sjöberg, Lindebygden med drygt 2 minuter men sedan sprang gårdagens nattmästare Lennart Lundh hem guldmedaljen åt Tisaren med en övertygande seger.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-02 13:59
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.