30 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Cissi slutade skjuta upp drömyrket

Att jobba som hudterapeut har Cissi Stranneby drömt om länge. Och nu är det hennes yrke. Foto: Anders BjörkAtt jobba som hudterapeut har Cissi Stranneby drömt om länge. Och nu är det hennes yrke. Foto: Anders Björk

Det var nästan tre år sedan Cissi Stranneby startade sitt företag C-Skin i Hallsberg. Men först nu kan hon satsa heltid på det och under torsdagen hade hon en liten nyinvigning.

Cissi är "born and raised" i Hallsberg, som hon själv säger. Hon har tidigare jobbat på bland annat IKEA, Kavat och Green Cargo. Men sedan unga år har hon haft en dröm att jobba med hudvård.

Sköt drömmen på framtiden

- Alla fall sedan tonåren har jag tänkt på det, men samtidigt var jag skeptisk till om man skulle kunna leva på det, och om det fanns ett behov, så det blev aldrig riktigt av att jag tog tag i det.

Till slut gjorde hon dock just det. Tog tag i det. Nu har hon sedan en tid genomfört sin tvååriga utbildning på deltid till auktioriserad hudterapeut. Och företaget C-Skin har varit med ett tag, som sidoverksamhet.

- Jag började småskaligt för att vid sidan av utbildningen få timmar i händerna. Det är ju ändå ett hantverksyrke! Med tiden började jag också jobba två dagar i veckan på en salong i Lindesberg, säger Cissi.

Till en början tyckte Cissi det var skönt att ha tryggheten att ha ett par dagars fast jobb vid sidan av det egna. Men med tiden har hon känt att det blivit för mycket att kombinera det med C-Skin då kundantalet stadigt växt.

"Nu kör vi på riktigt"

Mottagningen finns på Welins väg, som är en sidogata till Esplanaden. Här håller Cissi till i ett hus som på utsidan ser ut som vilket hus som helst. Men det är ett litet företagsnäste, där Cissi delar plats med en annan företagare.

- Det jag primärt brinner för är ansiktsbehandlingar av olika typer. Alla ansikten har sin historia. Sen jobbar jag även med fotvård, massage, bryn och lite annat. Men mitt primära är hudhälsan och se till att huden mår bra.

Under torsdagen hade Cissi en liten nyinvigning. Dels firade hon att hon nu satsar helhjärta på det egna. Dessutom har hon gjort en flytt- Även om hon var i samma hus som innan är hon nu i en rymligare lokal.

- Det blir som ett avstamp att "nu kör vi på riktigt". Det här är mitt yrke, det här är mitt jobb, avslutar Cissi Stranneby.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-10 16:37
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.