02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

I Svennevad berättas utvandrarhistoria

Mycket att upptäcka om socknens historia.Mycket att upptäcka om socknens historia.

På lördag i Svennevads församlingshem firas Arkivens dag. Hembygdsföreningen välkomnar frågor och har en ny utställning om en Amerikafarare.

På lördag den 9 november kl. 13-16  finns chans att djupdyka i Svennevads historia. Hembygdsföreningen uppmärksammar nämligen Arkivens dag, ett riksomfattande arrangemang. 

Fråga om torp och människor

- I församlingshemmet träffar du oss i vårat arkiv, berättar Anna-Carin Schelin. Med dator och kartor hjälper vi dig med dina frågor om torp och människor i Svennevads socken.

Hembygdsföreningen har samtidgt blivit klar med en ny utställning. Den handlar om  Emma Pettersson bördig från Svennevad. Det är en berättelse i bild och text om hennes livsöde i Arizona, USA. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-05 17:03
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.