19 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Biskop och kardinal ska besöka Hallsberg

Både kardinal Anders Arborelius och biskop Johan Dalman ska hälsa på i Hallsberg. Dalman kanske shoppar hos Bra&Begagnat.Både kardinal Anders Arborelius och biskop Johan Dalman ska hälsa på i Hallsberg. Dalman kanske shoppar hos Bra&Begagnat.

Det kan bli ett religiöst toppmöte i Hallsberg. Först kommer Johan Dalman, biskopen i Strängnäs stift, den 15-16 oktober för en så kallad visitation hos församlingen. Och sedan anländer Anders Arborelius, den förste svenske kardinalen, välsignad av påven.

Den flitige biskopen har tidigare besökt flera av församlingarna i Sydnärke och i höst är det dags för en visitation i Hallsberg. Johan Dalman och hans följe får information om verksamheten och besöker olika platser.

- Den 16:e oktober planerar vi för ett besök på Bra & Begagnat, berättar Jonas Ahlsson, kyrkoherden i Hallsberg.

Kors hos Bra & Begagnat?

Den populära second hand-butiken i flera plan med konferensutrymmen startade 2010 av tre frikyrkoförsamlingar men har numera även Svenska kyrkan som medlem i sin stödförening. Så biskopen kanske gör något fynd vid sitt besök, måhända ett begagnat krucifix?

Johan Dalman håller sin visitationshögmässa senare, den 10 november.

Kardinalens pappa ritade

- Vi har även ett annat evenemang den 15 december, avslöjar Jonas Ahlsson. Då kommer kardinal Anders Arborelius för att berätta om Karmelitordens andliga historia.

Anders Arborelius tillhör denna orden och är således romersk katolik. Han har blivit känd som den förste svenskfödde kardinal som utsetts sedan reformationen på 1500-talet och är biskop för Stockholms katolska stift.

Anledningen till Hallsbergsbesöket är att Adventskyrkan fyller 75 år - byggnaden ritades av hans far, arkitekten Lars Arborelius.

Kommer biskopen och kardinalen mötas? 

- Det är möjligt, säger Jonas Ahlsson. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-21 15:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.