Gå till innehåll
Hallsberg / Sport

Malin Lindholm med tre av sina unga brottare. Foto: Hallsbergs BK

Malin prisas vid
Valborgsfirande

Publicerad: 28 April 2015 12:31

Malin Lindholm, tränare i Hallsbergs Brottarklubb, tilldelas på valborgsmässoafton Lions ungdomsledarstipendium vid Verners Backe. Hon är ganska färsk som ledare inom sporten men känner sig redan hemma. - Det passar mig perfekt, jag gillar ju både barn och sporten, berättar hon.

Lions Club i Hallsberg har anordnat Valborgsmässofirande vid Vernerns Backe varje år sedan 1961. Det som står på årets meny är bland annat ponnyridning, lotterier, fiskdamm, och chokladhjul.

"Glad inte bara för min skull"
Tummen upp för Malin Lindholm, ungdomsledaren som är årets Lionsstipendiat.

- Men spunnet socker är det populäraste av allt, alla ska ha det, fastslår Hans-Olov Moberg, från Lions Club i Hallsberg.

Det blir även musikunderhållning då Hardemo Rockers spelar och vid klockan 20 är det dags att dela ut Lions Clubs ungdomsledarstipendium på 5 000 kr. I år går det till unga brottartränaren Malin Lindholm från Hallsbergs Brottarklubb som reagerade på detta sätt när hon fick beskedet att hon skulle få årets stipendium.

- Jag blev först jätteförvånad, jag var övertygad om nån annan skulle få det. Sen när jag förstod att det gått till mig blev jag väldigt glad, inte bara för min egen skull utan också för att de uppmärksammar brottningen.

Malin Lindholm har jobbat som ungdomsledare inom brottningen ett drygt år. Hon tränar även på egen hand  men är inte med och tävlar. Att vara ledare är något hon fastnat för.

- Det passar mig perfekt, jag håller på och utbildar mig till lågstadielärare och tycker om barn och tycker om sporten, berättar hon.

"Hon är helt fantastisk"

I motiveringen från Lions Club står att läsa om utnämningen att: " Malin är en ung ledare för nybörjargruppen i föreningen som tränar två gånger per vecka. Hon sprider alltid glädje omkring sig. De ungdomar hon leder säger att hon är helt fantastisk, inget är omöjligt för henne. Hon är snäll, glad, hjälpsam, lite busig och trevlig.  Alla trivs med att träna brottning när hon har de fina egenskaperna"

Lions Club i Hallsberg har delat ut ungdomsledarstipendiet varje år sedan 1979. Ifjol var det Helene Ärlegård, ledare inom Kumla/Hallsbergs simallians som fick stipendiet.

Tal av Magnus Andersson

Kvällen fortsätter med att kommunalrådet Magnus Andersson håller tal och 21:00 ska brasan tändas av Hallsbergs Brottarklubb. Därefter avslutas kvällen med ett stort fyrverkeri.

- Det känns jättebra, vi har ju haft firandet här i Verners Backe så länge nu och det är kul att det uppskattas av hallsbergarna för det brukar alltid komma mycket folk, avslutar Hans-Olov Moberg hos Lions.

Annons

hallsberg