Gå till innehåll
Hallsberg / Sport

Caroline Käck skjuter en pil i finalen. Foto: Privat

JVM-guld till
Caroline Käck

Publicerad: 9 September 2018 11:55

Det Svenska Damjuniorlandslaget med Caroline Käck, från Kumla tävlandes för Järnvägen Bågskytteförening, tog i helgen VM-guld efter en rysare. Caroline var i allra höga grad delaktig till att skjuta hem guldet.

Tävlingen avgjordes i Cortina, Italien och grenen det tävlades i var fält. Vilket innebär att man går en slinga i skogen där mål dyker upp som ska träffas.

Inför sista målet i guldfinalen behövde de svenska tjejerna Caroline Käck, Kim Doverstål och Sara Liljeström, "bara" skjuta ihop 3 poäng för att säkra guldet.

Ifjol blev det silver på EM för Caroline med landslaget i fält, nu toppade hon det med ett guld.

Nerverna var dock på hög nivå vilket gjorde att det var bara Caroline som fick poäng på det målet. och det var just tre poäng. Det blev 42-42 mot Italien.

I särskjutningen fick Italienskorna åtta poäng och de övriga svenskorna började med tre poäng, Caroline Käck fick dock ensam ihop fem poäng. Lika igen, men då en av Carolines pilar var närmast mitten gick guldet till Sverige.

VM-guld till Sverige och Caroline Käck från Järnvägens Bågskytteförening!

I den individuella tävlingen i fält slutade Caroline på åttonde plats efter att ha åkt ut mot en italienska i en väldigt jämn match. (ABj)

Annons

hallsberg