22 Oktober 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Galet med
premiärer

Först fick vi vänta nästan sex år innan filmen Piccadilly Circus (den som inte ligger i Kumla) skulle ha premiär. Och då har premiären redan varit flera gånger om.

Efter all dannebornsk pengabrist under åren kom filmegion Stockholm-Mälardalen till undsättning. Filmen gjordes klar, biopremiären bestämdes till 11 april.

Då hade filmen sin festivalpremiär i Göteborg för flera månader sen.

Sedan skulle premiären i Kumla 11 april flyttas till fina Örebro. Nej, visstja, det var ju bara Kumlanytts aprilskämt.

Skämt i näsvis betydelse är den så kallade galapremiären med mingelbuffé som skedde i söndags arrangerad av Kumla kommun och Folkets hus.

Det är givetvis filmfolket väl förunnat att se den färdiga film de arbetat med och väntat på så länge - det kunde ju filmbolaget ordnat.  Men att vi Kumlabor ska vara med och betala för övriga specialinbjudna gratisätare, som anses så märkvärdiga att de får en egen galapremiär före alla andra, de som köat och betalar sina biljetter själva, det stöter mig.   

- Det här är en stor dag! Det känns fantastiskt att vi efter flera års målmedvetet arbete kan se den här filmen på bio tillsammans med Kumlaborna, utropade VD:n för filmregionen i ett pressmeddelande inför galapremiären.

Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande, fyllde på: - Det här är en historisk dag för Kumla och Kumlaborna.

Tja, möjligen historisk för det utvalda fåtal som var där på den festliga galapremiären.

Sen hör jag att Swedbank köpt en egen premiärvisning på Folkan dagen före premiären. Rykten säger att även Nordea köpt en premiärsittning.

Så tömmer filmbolag, banker, kommun och Folkets hus i skön förening begreppet premiär på sitt innehåll medan de som i slutändan betalar kalaset vackert får vänta. Det är galet.

2014-04-07 0:51
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med 40 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.