17 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Jag vill slippa
deras dösnack

Fotbolls-EM med en rad roliga matcher är igång och som tur är kan jag dessutom se dem även om jag inte har betalkanaler. Lyckan skulle vara stor om det inte vore för Glenn Strömberg. Han symboliserar det sämsta bland alla dessa sportkommentatorer som tror att deras tyckanden tillför oss något när vi ser på matchen.

Glenn är som bekant mästare på att alltid veta i efterhand vad som borde gjorts på planen: "Det hade varit bättre om han passat åt andra hållet", typ. Även andra gökar torgför sina djupsinniga analyser under matcherna när allt jag vill göra är att i fred se matchen och dra mina egna slutsatser - om jag nu har några.

Kommentatorerna förstör min upplevelse och det värsta är att det sen länge finns en teknisk lösning för att slippa dösnacket - men TV-bolagen använder den inte. Kommentatorsljudet och  miljöljudet från arenan mixas alltid ihop. Istället skulle ljudkällorna kunna separeras så att man kan välja vad man vill höra.

Jag skulle alltid  bara välja miljöljudet. Tänk hur underbart skönt att få se en spännande match nästan som på plats,  höra tjongandet och publikreaktionerna, med närbilder och repriser. Och helt slippa allt detta pladder à la Glenn.

2016-06-11 23:07
Olddriver
Instämmer! Kommentatorer tror sig själva vara riktiga experter. Förbryllande att man kan dissekera fotbollsmatcher till den milda grad.
2016-06-23 13:32
Olddriver
Instämmer! Kommentatorer tror sig själva vara riktiga experter. Förbryllande att man kan dissekera fotbollsmatcher till den milda grad.
2016-06-23 13:32
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med 40 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.