17 Oktober 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Fy för den lede för vintern

Jag tittar ut genom köksfönstret och ser snön virvla i gatlyktans sken. Det bara fortsätter, det tar aldrig slut.

Bilen är översnöad igen. Jag ser framför mig proceduren nästa morgon. Dag efter dag samma sopande, flera gånger om dan, snö och snö och åter snö. Sopa och skotta. Jättekul.

Av en slump föddes jag på en bister breddgrad och borde ha vant mig men varje ny vinter förstärks min känsla av främlingsskap. Är det verkligen rimligt att man ska terroriseras av snö, kyla och snoriga skidskyttar en tredjedel av livet?

Ibland tänker jag på Sixten Jernberg men just nu tänker jag på en syrenberså.

Jag blundar och känner den ljumma vinden, hör bladen rassla med sordinerade små knäppningar. Ovanför en klarblå himmel med växlande molnighet. Dom kallar det sommar.

Och Sixten är död.

2013-02-07 23:00
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med 40 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.