17 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Kulturen hör av sig

I onsdags förmiddag när jag var hos Väntjänsten och berättade lite grann om Kumlanytt och Sydnärkenytt och våra planer att starta en veckotidning så ringde telefonen. Jag hade glömt att stänga av, bad om ursäkt och tog samtalet. Det var från SVT:s Kulturnytt i Stockholm. Hedvig hette kvinnan som undrade om jag vill svara på lite frågor om Sydnärkenytt. Och det är klart man vill. Jag förklarade att jag var på ett möte och att vi kunde höras senare.

Mina åhörare i IFK:s klubbstuga vid IP blev nog lite imponerade när jag berättade om samtalet. Själv var jag lite undrande. Så förbaskat märkvärdigt är det ju ändå inte vad vi håller på med, tänkte jag. Men Hedvig i Stockholm hade förklarat att de hade en serie inslag om tidningarnas framtid och tyckte att vi passade in.

På eftermiddagen dök Claes från Tvärsnytt upp med kamera och mikrofon och skulle utföra intervjun.  Claes är en fantastisk fotograf som på senare år tagit ett stort kliv in i journalistiken. Han hade fått några frågor med sig av Hedvig som han krafsat ner på ett papper.

OK, vi körde igenom frågorna och svaren och det var inte mycket mer med det. Jag vet ju ungefär vad jag tycker: Tidningsmonopol är inte bra, det behövs alternativ och det försöker vi bygga. Vi vill kombinera webben med en veckotidning, delvis för att komma åt det statliga presstödet och få en långsiktig finanisering av vår verksamhet i södra Närke, delvis för att en veckotidning kan vara en bra lösning för att fördjupa berättelser som kan nå även dem som inte trakterar dator.

Senare ringde Hedvig, hon hade nu fått över det inspelade av Claes. Hon tyckte att jag hade varit "förtjusande".

Det har nog aldrig någon sagt till mig förut. Möjligen nån tant när jag låg i vagn och smilade.

På fredag skulle dom visst sända inslaget i Kulturnytt. En förtjusande upplevelse?

2013-11-06 23:59
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med 40 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.