EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Vi har ett vackert torg

Häromkvällen kom jag knallande med vovven framåt torget. När jag var på Hagendalsvägen, ungefär i höjd med bankomaten, blev jag stående i nån halvminut och blickade ut över vårt torg. Vårt vackra torg.

Jag skriver vårt eftersom jag bor i Kumla.

Fontänen, med sitt skummande vatten vår och sommar, och nu under vintertid fräcka neongröna underbelysning. Träden är fyllda av julbelysning. En stor gran tronar mitt på torgets kullersten med en passande röd jättestol framför.

Stadshusets fasadbelysning gör sig riktigt bra mörka kvällar som denna och förvisso är jag oerhört långtifrån någon arketonisk expert, men jag gillar den inramning som kringliggande hus skapar i form av en gryta.

Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg är fina på sina sätt, men om man kollar just torg är Kumla nummer ett. Närmast är Askersund.

Kanske blir nästa besök vid torget på nyårsafton, som vanligt rings det nya året då in i Kumla. Nyår förresten, det får en osökt att tänka på nyårslöften. Kanske inbillar mig, men det verkar inte lika poppis att avge löften längre som förr?

Har ingen undersökning att hänvisa till i ämnet, bara den egna känslan.

Senast jag själv gav ett löfte var fyra år sen. För att statuera hur allvarligt löftet skulle tas skrev jag till och med ut en lapp och klistrade upp på en dörr.

Löftet blev det inte mycket med. Men lappen sitter kvar än idag. Ibland tar jag en titt på den och funderar på vad som gick snett. 

Publicerad: 2019-12-29 18:05
Kommentarer
Mats:
Vore trevligt om man inte behövde vara rädd när man går där. Har blivit ett tillhåll för div kriminella gäng som säljer droger.
2019-12-30 15:35
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}