EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

En jobbig indiansmäll

Indianerna åkte ut med minsta möjliga marginal efter att ha tappat ett väldigt bra utgångsläge från första matchen och även tappat i sista heatet från 5-1 till 3-3. Det känns tungt just nu. Riktigt jäkla tungt!

En känsla jag delar med tusentals indiansupportrar, förare och lagledning. Kollar man fansen förtjänade de definitivt att få se mer speedway i år. Indianerna har kanske landets trognaste inom gebitet. Att jämföra med Västerviks smått ynkliga 1 500 som slöt upp till kvällens match.

Det finns en del orsaker till att Indianerna åkte ur, skador är dock inte en av de saker man kan hänvisa till. Visst i serien hade man otur att ha bäste föraren Tai Woffinden borta så länge och det tappade man självklart på.

Men i matchserien mot Västervik är det smålänningarna som varit de värst drabbade. Man saknade sin bäste Nicki Pedersen i Kumla och man saknade sina två bästa ikväll, Nicki och Jack Holder.

Anders Thomsen i all ära och en  inte helt kurant "Pepe" som ändå fick ihop sex poäng ikväll, Västervikarnas frånvaro har varit av större kaliber. Därför känns det extra surt att Indianerna inte kunde knyta ihop säcken.

En krasch i heat 5 blev väldigt avgörande. Trots att hemmaföraren Anton Karlsson gick omkull och tvingades utgå blev kraschen till ett stort plus för Västervik som, om man kollar poängen, kan säga avgjorde matchserien.

För att Smektala är en betydligt vassare förare än Anton Karlsson råder inga tvivel om. Polacken körde in femettor i båda de heat han fick ersätta Karlsson.

En märklig regel kan jag tycka. Att ett lag får ersätta en skadad reserv med en annan reserv som är mycket bättre. Den regeln borde definitivt ses över. Nu blev den Indianernas fall.

Indianerna har heller inte haft något flyt med domsluten denna matchserie. Jag tänker på två granskningar, en i vardera match, där domaren tog väldigt lång tid på sig för att se om en indian eller västervikare var först över linjen.

Svaret blev Västervik i båda fallen och det är fyra poäng. "Pepes" uteslutning i heat 15 i Sannahed när vissa tyckte Holta borde varit den som fick lämna är ytterligare ett gränsfall som gick emot Indianerna.

Och så kraschen i heat 5, förvisso har jag inte med egna ögon sett den än. Men vad i stort sett alla säger som såg var att de båda västervikarna körde ihop och trots det blev ingen hemmaförare utesluten.

Jag kan tycka att domare överlag är alldeles för fega med att ta uteslutningar när det händer nåt i första kurvan. Nästan alltid återkallas alla fyra till startlinjen igen, bara för att kraschen sker i just första kurvan.

Man faller också på att man inte är tillräckligt stabila borta. Plötsligt rasade det till mellan heat 5-10 som Västervik vann med 25-11. Så har det sett ut för ofta. Indianerna har haft för stora svackor under bortamatcherna.

Lagledare Peter Johansson sa efter matchen på Sannahed att nyckeln blir att inte för många faller ur. En kanske går, men inte fler. Pieszczek och Joel Andersson tog en poäng ihop. Några fler hade behövts.

Kvartsfinal är godkänt för Indianerna. Men inte mer än så. Målet var minst semifinal inför säsongen och det hade man även manskap för att fixa. Både inför säsongen och inför matchserien mot Västervik.

Finns det nån indian jag helst skulle vilja se få höja den där SM-bucklan nån gång (fast det verkar som förgjort) är det "Pepe". Han skulle verkligen förtjäna det. Men trots mina varma känslor för honom är jag tveksam om Indianerna bör fortsätta satsa på honom om man vill nå bästa resultat.

I nuläget är jag för psykiskt betungad för att göra några större tankebanor om hur nästa års lag ska se ut. Men att få hit Jack Holder för att köra med brorsan Chris skulle kunna bli en hit.

Publicerad: 2019-08-29 23:01
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}