EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Ett tråkigt avslut på ett bra VM

För nån timme sedan tog Sveriges VM-äventyr slut. Det känns (ursäkta uttrycket) för jävla tomt. Men det var rätt lag som gick vidare, England var bättre och Sveriges svaga första halvlek la grunden till förlusten med 2-0.

Samtidigt som kommentator Glenn Strömberg predikade om att "Sverige hade bra kontroll på England" så kände jag totala motsatsen. Den löpvilja och övertygelse som alltid funnits där innan i VM saknades i blågult, kanske var de tagna av stundens allvar?

Anfallsspelet var fullständigt obefintligt första 45. Var var löpningarna? Kreativiteten? Viljan att ha boll och gå framåt? Andra halvlek blev bättre, men England anno 2018 är ett lag i världsklass, det ska man ha klart för sig.

Markus Berg har varit iskall i VM och när han för en gångs skull fick till ett riktigt bra avslut. nick i början av andra, gjorde målvakt Jordan Pickford en av VM:s bästa räddningar. Det kändes väldigt symptomatiskt för det VM Berg haft.

Den största besvikelsen i Sverige har ändå varit Emil Forsberg. Så fantastiskt bra han var i kvalet, i VM har han varit en blek skugga av den spelaren i varje match, sitt avgörande mot Schweiz till trots.

Men, om man bortser från denna match, Sverige har gjort det fantastiskt bra! Både att ta sig till VM i den tuffa omgivning de hade och även att i VM prestera så bra att de rättvist tog sig till kvartsfinal, just nu känns det skit men framöver kommer man förhoppningsvis känna annorlunda.

Bäste svenskar i VM tycker jag att Robin Olsen, Viktor Lindelöf, Andreas Granqvist och Viktor Claesson varit. Nog om Sverige och deras uttåg. Det har pratats mycket om filmingar i VM, och det fullt förståeligt. Några av världens främsta har satt filmandet i system.

Deras uppträdande förstör och drar ett löjets skimmer över hela sporten. Den som inte kollar på fotboll så ofta tror att filmningar är vardagsmat, men kollar du en svensk division 3, eller division 5 match, så existerar det inte.

Det är betydligt mer vanligt förekommande när det kommer till landskamper och VM och speciellt hos vissa (bland annat Neymar, Ronaldo, Suarez). Det är inte bara dåligt för fotbollens rykte utan även för spelarna själva.

Det kryllar exempelvis av hånfulla videos av Neymar på nätet under VM. Tycker han verkligen det är värt att skämma ut sig så fullständigt och bli till åtlöje inför alla för att vinna en frispark eller ett gult kort på motståndaren?

På något sätt borde de styrande inom "fotbollsfamiljen" reagera kraftfullare för att få bort filmningar från toppfotbollen, som det är nu har det blivit en accepterad del av spelet och något som förväntas ingå. Det är bedrövligt!

Ta dock nu inte upp hockeyn som ett exempel som visar motsatsen, har man följt de senaste J-VM så kan man konstatera att det filmas till höger och vänster där med, speciellt av de "tuffa" transatlanterna. 

Vem vinner då? Med tanke på att jag är en usel tippare så kommer jag säkert ha fel igen. Men av de lag som är kvar så tycker jag att Belgien känns vassast. Mina tummar, nu när Sverige är ute, hålls dock på Kroatien.

Publicerad: 2018-07-07 18:21
Kommentarer
Peter:
Bra tankar Anders! Några andra som inte syns så mycket men gör toppen matcher varje gång är Sebastian Larsson och Mikael Lustig. Den största stjärnan är trots allt vår förbundskapten Janne Andersson som är otroligt duktig på att få fram det bästa hos varje spelare och forma ett riktigt LAG! Fotboll är framförallt en lagsport, som Sverige har visat! Grattis till ett bra VM!
2018-07-07 19:21
Anders Björk:
Absolut, både Lustig och Sebastian Larsson har gjort ett bra VM. Två av de mindre namnkunniga spelare som bidragit till att Sverige kunnat ta sig så långt.
2018-07-07 19:32
Grenoli:
Du har helt rätt! Man kan även läsa i engelsk press (The Guardian) att man kräver att FIFA ingriper mot oskicket att ”filma” fälld eller skadad, eftersom det är så uppenbart och strider mot ”fotbollsetiken”. Man kunde också läsa att Uruguay föll på ett misslyckat (”tavla”) målvaktsingripande. Hur vet man att det var ”misslyckat” och inte avsiktligt. Pengar styr allt och uppgjorda matcher är ett ännu större problem än ”filmning” på planen.
2018-07-08 11:40
tobbe:
Säger bara vem Fan bryr sig. Äntligen slut på eländet !!!
2018-07-10 1:59
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}