14 December 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Ska det vara Kumlanytt eller Sydnärkenytt?

"Jag måste fråga, Kumlanytt och Sydnärkenytt är det samma, eller olika?". Den frågan fick jag i förra veckan och det var inte första gången utan den dyker upp då och då vid intervjuer, eller andra tillfällen.

Jag kan förstå att vissa som inte har järnkoll på oss tycker det är förvirrande. Kumlanytt var namnet under flera år i början. Vid 2012, eller om det möjligen var 2013, började vi även skriva om nyheter för Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg, både på webben och i tidningen.

Vid denna tidpunkt tillkom namnet Sydnärkenytt.

Men Kumlanytt lever fortfarande kvar, att den största andelen av våra läsare är från Kumla kan väl ha något med det att göra.

Dessutom har vi två olika nyhetssidor på Facebook där våra artiklar läggs ut, Kumlanytt och Sydnärkenytt. Kumlanytt har 3 136 följare och Sydnärkenytt "bara" 2 092. På Kumlanytt läggs det ut "Kumlanyheter" och på Sydnärkenytt om hela "Sydnärke".

Vi försökte tidigare i år slå ihop dessa två till en på Facebook. Kumlanytt och Sydnärkenytt skulle bli bara Sydnärkenytt. Men det funkade inte, enligt de som kan betydligt mer om datorer än mig, så splittringen fick leva vidare.

Det här kan förvirra mig med. Ibland i telefon funderar jag i sista sekund om jag ska säga att jag ringer från Kumlanytt eller Sydnärkenytt. För tydlighetens skull vore det bra med bara ett namn att förhålla sig till. 

Avslutningsvis: Bragdguldet gick idag till skidskytten Hanna Öberg. Ett bra val!

2018-12-04 23:30
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Kumlanytt, med förflutet som fotbollspelare och fortfarande en aktiv pingislirare. Anders bevakar sporten i Kumla men tvekar inte att tycka till om sport i största allmänhet.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.