22 Juni 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Ge kort till gående spelare

Har sett fler matcher med ÖSK i år än på länge och var även inne och tittade på söndagens match mot IFK Göteborg. ÖSK vann med 4-2 och den första halvleken, som man vann med 4-0, lär ha varit en av de bästa laget gjort det senaste decenniet. Allting stämde och den klarast lysande stjärnan var Nahir Besara som gjorde tre av målen och var inblandad i det fjärde. Målet till 4-0, som fullbordade Besaras hattrick, var riktigt tjusigt.

Med en bredsida där man verkligen såg hur han siktade och hittade luckan mellan benen på den täckande försvararen rullade bollen retfullt in längs marken utom målvaktens räckhåll. IFK Göteborg då, var står de? Det forna storlaget är elva i tabellen och det är inte mycket som tyder på att de åter kommer bli ett lag som utmanar om guldet, de närmsta säsongerna alla fall. Deras spel känns väldigt statiskt och förutsägbart och långsamt. 

Nånting jag börjat störa mig på är när spelare på allsvensk nivå och uppåt blir utbytta. Plötsligt är de så slitna att inte ens orkar jogga av utan hasar sig fram mot bänken samtidigt som de välvilligt suger i sig publikens applåder. 80-åriga gubbar ute på söndagspromenaden rör sig snabbare! När har det blivit så accepterat att varenda spelare (alla fall om laget leder och har hemmaplan) ska ta en halv evighet på sig att ta sig av planen? Jag gillar det inte. 

Visst, de behöver inte lägga i femmans växel och göra en sprintrusch, men att jogga av istället för att gå, om man befinner sig en bra bit bort är det minsta man kan begära. Och gör de inte det kan domaren plocka upp sitt gula kort.

Så det så!

Det börjar dra ihop sig i Elitserien i speedway. Indianerna har på tisdag Dackarna hemma. Ett Dackarna som, i mitt tycke, har seriens bästa lag. På pappret alla fall. På banan har de inte nått upp till den nivå de borde besitta. Indianerna gjorde årets match när de slog Dackarna borta, så naturligtvis finns chansen att vinna även hemma. Varje poäng är oerhört viktig nu och kan Indianerna få med sig tre poäng härifrån (vinst plus bonus) ser det lovande ut inför avslutningen.

Roger Federer! 

Schweizaren vann i söndags Wimbledon för åttonde gången, vid snart 36 års ålder. Utan att tappa ett set! I tennis är man sällan med och konkurrerar när man blivit några år över 30, men Federer är unik. Förmodligen den bäste genom tiderna.

Under måndagen anordnade jag en turnering i frisbeegolf i Kumlasjön. Jag har ingen större talang i frisbeegolf,  men det är riktigt kul ändå! Banan i Kumlasjön har korta hål och "bara" sju korgar. Man skulle önska att det fanns en bana med 18, eller alla fall nio hål i Kumla. Det är en sport som tillhör framtiden och antalet utövare är på kraftigt uppåtgående.

I Örebro finns två kanonfina banor på 18 hål, en bana på 12 hål i Brevens Bruk, och man är snart klar med en ny bana i Ånnaboda. Sportens två giganter heter Paul Mcbeth och Ricky Wysocki. Ett klipp när de gjorde upp i ett dramatiskt särspel på VM för några år sen får runda av denna text.

https://www.youtube.com/watch?v=hNrJooN8zqg&t=436s

2017-07-18 12:11
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Kumlanytt, med förflutet som fotbollspelare och fortfarande en aktiv pingislirare. Anders bevakar sporten i Kumla men tvekar inte att tycka till om sport i största allmänhet.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.