20 November 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Speedwayradio & Vänner

Vi kommer återigen att sända populära programmet Speedwayradio i år där vi bevakar alla Indianernas bortamatcher på plats och refererar varje heat live. Att programmet varit saknat av många har vi förstått efter att tagit ett uppehåll ifjol.

Innan dess hade vi sänt varenda match och varje heat sedan 2011, med kommentator på plats uppbackad av folk hemma i studion i Kumla, men när Indianernas framtid tedde sig så oviss som den gjorde ifjol var det omöjligt att planera inför projektet.

Men helt ärligt så tycker jag att det var skönt med ett uppehåll. Jag var trött på klubben och dess ledning och förarnas uppenbara brist på lagsammanhållning. Det var ett uppehåll som kom lägligt.

Nu har lusten för Indianerna kommit åter, även om laget inte är lika "stjärnspäckat" på papperet känns det mer spännande att följa dem och stämningen runt hela laget och klubben är betydligt mer öppen, ärlig och lättsam än tidigare.

I Sydnärkenytts tidningsnummer som utkom i mars presenterade vi vår nya idé "Sydnärkenytts Vänner". Syftet är att skapa större närhet till våra intresserade läsare, att ge riktigt bra innehåll tillbaka och självklart även att det ska bidra till en ekonomisk stötning för oss.

Vi är helt annonsfinansierande och på det sättet helt självförsörjande kan man säga utan att få bidrag eller ta betalt för nyheter som produceras i allt högre tempo. Att stå på "egna ben" på det sättet är delvis skönt men innebär även en ständig stress och press.

Sydnärkenytts Vänner är en av delarna i vår inkomstkälla, och vi är tacksamma och glada över de företag och privatpersoner som nappat. Framförallt är det företagen som nappat, siffran för privatpersoner är i skrivande stund relativt låg.

Några fler hade man nog hoppats på där, senaste driven med utskick via Facebook som når en hel del gav knappt inget. Med tanke på hur många som trots allt dagligen följer oss och anser att vi behövs vore det väldigt trevligt att se en ökning.

Risken är annars att vi inte kan fortsätta producera lokala nyheter i den utsträckning som nu görs, eller att se över alternativet att införa betalvägg för vissa nyheter. Men vi hoppas slippa det och hoppas att du läsare vill bli vår vän.

Det betyder mycket.

Den första tävlingen, av fyra under året, presenteras i helgens tidningsnummer som kommer ut. Den som skickar in den bästa vårbilden av våra vänner vinner en helt ny cykel från Bikepartner i Örebro (värde 4 000 kr).

Därefter dröjer det inte länge till vi ordnar grillkväll i Viaskogen i Kumla där vi förutom mat bjuder på den andra tävlingen, en tipspromenad med chans att vinna fina priser igen och framförallt får vi chansen att träffa er som stöttar oss. Jag hoppas att vi ses där! www.sydnarkenytt.se/vanner.

2018-04-28 11:31
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Kumlanytt, med förflutet som fotbollspelare och fortfarande en aktiv pingislirare. Anders bevakar sporten i Kumla men tvekar inte att tycka till om sport i största allmänhet.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.