19 December 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsberg mot nytt kontrakt - tack vare Kumla Hockey

IFK Hallsberg har en tung säsong bakom sig med endast fyra vinster på 28 matcher efter ordinarie tid i seriespelet vilket betyder att de måste kvala för att hänga kvar i Division 2. För kvalmotståndaren Hofors har det också varit en tung säsong i tvåan så det var säkerligen två rätt stukade lag som kom till spel i onsdags när lagen möttes i Sydnärkehallen. 

Efter den matchen lär Hofors vara än mer nerkörda i skorna (eller skridskorna) då IFK Hallsberg vann med 8-1. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är dock inte att Hallsberg vann, eller ens att de vann med så stora siffror. Nej, det som får en att haja till är att alla åtta mål gjordes av spelare som lånats in i dagarna från Kumla Hockey i Division 1. 

IFK Hallsberg har nämligen lånat in åtta spelare från IFK Kumla lagom till kvalet (nästan ett halvt lag). Har viss förståelse för IFK Hallsberg, de har stundtals haft dåligt med spelare till sina matcher och vill säkerligen göra allt för att hänga kvar. Ingen skugga ska heller falla på kumlingarna som tackat ja till att spela med Hallsberg över kvalet.

Men vad är det för pajasregler som förbundet har egentligen? Vad är det för vits med att spela en hel säsong med ett lag och sen när de avgörande kvalmatcherna kommer plocka in ett helt annat gäng som inte har någon anknytning till klubben, eller varit med alls tidigare? Vanligtvis brukar deadline för spelarövergångar och utlåningar vara 31 januari, men nu är det sista februari.

Kvalmotståndaren Hofors har tagit tillfället i akt de med och plockat in fyra transatlanter (av tveksam kvalitet) till kvalet. Att klubbarna kapprustar och gör allt för att inte åka ut kan jag förstå, men jag tycker det är direkt felaktigt och orättvist att förbundet tillåter det i så stor utsträckning. På fredag säkrar säkerligen IFK Hallsberg sin plats i Division 2 med en vinst i returen i Hofors. Men regelboken de utnyttjat för att kunna göra det tack vare borde ses över.

2016-02-18 11:01
Håkan
Jag håller med, jättekonstigt. Och jättefel.
2016-02-18 13:35
Ragge
Håller också med, men de som utformat bestämmelserna måste väl tycka att det är ok? Kumlanytt. Ta kontakt med förbundet och redovisa i detta forum hur dom tänkt.
2016-02-19 22:11
Håkan
Jag håller med, jättekonstigt. Och jättefel.
2016-02-18 13:35
Ragge
Håller också med, men de som utformat bestämmelserna måste väl tycka att det är ok? Kumlanytt. Ta kontakt med förbundet och redovisa i detta forum hur dom tänkt.
2016-02-19 22:11
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Kumlanytt, med förflutet som fotbollspelare och fortfarande en aktiv pingislirare. Anders bevakar sporten i Kumla men tvekar inte att tycka till om sport i största allmänhet.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.