19 Juni 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Två raka segrar kan krävas

Att Indianerna vann mot Piraterna senast var ett absolut måste. Dock kan det mycket väl vara så att den bonuspoäng de gick miste om med liten marginal kan innebära att laget hamnar sist i slutändan.

Det är stentufft kring slutspelsstrecket, tre lag står på 9 poäng och ovanför finns Smederna med 11. Det lag som kommer sist åker ur, näst sist klarar sig kvar, men har kört klart, och övriga sex lag går till slutspel. 

Jag har kollat igenom återstående schema för lagen det gäller och mycket tyder på att Indianerna behöver vinna sina två kvarvarande matcher för att inte bli sist. Vi kan ta och gå igenom lag för lag vad de har kvar.

Smederna har Piraterna borta, när lagen möttes i Eskilstuna vann Smederna med 46-43. Även om Piraterna haft en dålig säsong blir de favoriter här att vinna matchen och ta bonusen. Avslutar gör Smederna mot Rospiggarna hemma.

När lagen möttes i Hallstavik vann "Piggarna" med 52-38, gänget från Hallstavik är dock helt ur slag för närvarande och fick dessutom viktige Max Fricke långtidsskadad i tisdags. Smederna är solklara favoriter här.

Det kan dock bli tajt om bonusen, men 14 poäng är rätt mycket ändå så tipset är att "Piggarna" håller undan i bonuskampen. Det innebär att Smederna stannar på 13 poäng när de kört klart sina matcher.

Piraterna då, de tippas alltså slå Smederna hemma och ta bonusen. I avslutande match har de Dackarna borta, ett lag de föll med 51-39 mot hemma. Piraterna lär vara hungrigare där, men Dackarna ändock favoriter.

Går det som jag tror vinner alla fall Dackarna och Piraterna hamnar på 12 poäng. För Rospiggarna har denna säsong varit en mardröm. Laget blev överlägsna mästare ifjol, men har inte varit i närheten av den nivån i år.

Traditionellt sett brukar de ändå ha lätt för Indianerna på Orionparken och laget får räknas som klara favoriter där och att även ta hem bonuspoängen (Indianerna vann med 46-44 när de möttes i Sannahed)

Förlust tippas, som nämts ovan, i sista matchen mot Smederna och om de vinner över Indianerna hamnar de i så fall på 13 poäng. Dessa resultat ligger nära till hands att tro på förhand, men idrott går inte alltid som man tror.

Indianerna då avslutningsvis, om de får noll poäng med sig från Hallstavik har de Vetlanda hemma i sista matchen. När lagen möttes i premiären hängde Indianerna med hyfsat, men föll ändå med klara 52-38.

Vetlanda har varit riktigt bra i år, men det finns en risk att de inte alls lär vara lika hungriga i sista omgången som ett poängjagande Indianerna lär vara. Jag tror Indianerna har en bra chans att vinna här.

Men bönusen då? Nja, ta in 14 poäng mot Vetlanda känns väl svårt. Men tar de inga poäng i Hallstavik lär bonus här vara ett måste ändå. (och det är tveksamt om ens det räcker) Det är ingen vild gissing att två segrar krävs för Indianerna. 

Ett kryss mot "Piggarna" funkar utmärkt det med. Det är dock tveksamt om det lag som vinner Allsvenskan vill gå upp (lär bli Västervik) och vill de inte det lär laget som kom sist i Elitserien få vara kvar ändå.

Men innan vi är där ska allt avgöras på banan. Indianerna är inte riktigt lika vassa som senaste åren, men jag tycker ändå att laget efter förutsättningarna gjort en bra säsong och framförallt är de roligare att följa nu än på flera år. Håller tummarna för ett slutspel!

2017-08-03 14:48
Tyckare
Det är väl bra att man skriver positivt om idrottsresultat men var finns skriverierna med uppföljning av det föreningsmässiga oansvariga schabblet och kommunens fortsatta ekonomiska stöd trots att avtalet dem emellan säger att avtalet borde sagts upp redan i höstas.
2017-08-03 19:11
Tyckare
Det är väl bra att man skriver positivt om idrottsresultat men var finns skriverierna med uppföljning av det föreningsmässiga oansvariga schabblet och kommunens fortsatta ekonomiska stöd trots att avtalet dem emellan säger att avtalet borde sagts upp redan i höstas.
2017-08-03 19:11
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Kumlanytt, med förflutet som fotbollspelare och fortfarande en aktiv pingislirare. Anders bevakar sporten i Kumla men tvekar inte att tycka till om sport i största allmänhet.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.