19 December 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Tron på Indianerna kom åter

Det var annorlunda när jag kom ut till Sannahed för Indianernas match igår. Kön ringlade inte lång på grusvägen mot entrén nån kvart innan som man vant sig vid, utan det såg rätt öde ut när jag blickade dit.

I pressutrymmet satt som vanligt några journalister, de brukar ha sällskap av ett gäng pressvärdar i sin lilla stuga, men nu fanns det inga sådana. De har tydligen slutat allihop. Jag frågade Brändh på N.A var han fått sitt program och han svarade att han fått köpa ett.

Matchen drog igång och jag hade inga andra förhoppningar än att Indianerna skulle falla med flaggan i topp. Seger? Jo, tjena! Några heat in i matchen hade mina tankebanor vänt tvärt. Det var inte det att Indianerna var i ledning, utan det var sättet de åkte på.

Där fanns en kombination av samarbete, vilja och en känsla av "nu jävlar ska vi visa dem" som jag inte sett på väldigt många år i Indianerna. Och snart gick det upp för mig att ska guldfavoriten Rospiggarna vinna kommer de sannerligen få slita rejält för det. 

Det var idrott när den är som bäst. Ty, det finns inga segrar som är så sköna som när det uträknade och utskrattade gänget reser sig och vinner tillsammans. Jag hade inte förväntat mig någon stor publiksiffra, men 1 431 var ändå sämre än väntat till hemmapremiären.

Uppenbarligen har Indianerna förlorat en hel del intresse och förtroende från supportrar efter alla tråkigheter som varit. Förmodligen i kombination med att laget inte är det flashigaste på papperet och att många räknade med förlust kan nämnas som förklaring till den skrala siffran.

Och jag förstår de supportrar som tappat lusten för klubben. De har blivit svikna och nonchalant behandlade och jag kände mig själv så sjukt trött på att skriva artikel efter artikel inför säsongen om klubbens rekonstruktion.

Men efter att ha sett laget igår är jag väldigt nöjd att jag var på plats. Min tro och hopp om klubben, som hade försvunnit, har kommit åter! Och jag kan rekommendera er som inte åkte ut att ge laget en chans i nästa match istället.

I depån efteråt kändes det mer avslappnat än man vant sig vid de senaste åren. Inte så krystat. Ordförande Dan-Åke Moberg vankade runt och såg glad ut. Han har fått en hel del kritik efter klubbens haveri, och det har varit kritik han gjort sig förtjänt av.

Samtidigt måste man respektera hans vilja att inte fly iväg när det börjat blåsa, som vissa andra gjort, utan stannat kvar och försökt reda upp sörjan. I programbladet stod att läsa, från Moberg själv, att det var hans sista "ordföranden har ordet".

En källa från klubben säger att de letar med ljus och lykta efter en ny ordförande. Om de redan har någon klar vet jag inte, men det behövs självklart för att hela klubben ska få den nystart som de behöver och förtjänar. 

2017-05-17 11:15
Nils-Olov Johansson
Hej Anders Tack för alla trevliga artiklar om "ditten o datten" som du gör i Sydnärkenytt. Fortsätt så. M v h Nils-Olov Johansson ( AGA-it på 50-talet )
2017-05-26 19:50
Anders Björk
Tack så mycket.
2017-05-27 0:14
Nils-Olov Johansson
Hej Anders Tack för alla trevliga artiklar om "ditten o datten" som du gör i Sydnärkenytt. Fortsätt så. M v h Nils-Olov Johansson ( AGA-it på 50-talet )
2017-05-26 19:50
Anders Björk
Tack så mycket.
2017-05-27 0:14
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Kumlanytt, med förflutet som fotbollspelare och fortfarande en aktiv pingislirare. Anders bevakar sporten i Kumla men tvekar inte att tycka till om sport i största allmänhet.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.