27 Juni 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Bra jobbat trots blåsten

I lördags var jag i Kalmar för att stötta och bistå min son Oskar under ironmantävlingen, som jag berättade i min förra blogg.

Vi gick upp redan klockan fyra på morgonen för att hinna med alla förberedelser innan starten klockan sju. Jag stod vid hamnen där loppet skulle starta och såg solen gå upp över Öland någon timme senare. Det blåste, och det blåste mer än vad prognosen hade sagt. Uppemot tio sekundmeter från nordost rakt in mot hamnen.

Vågorna gick höga, det skulle inte bli lätt. Senare kunde man läsa rapporter om att ett fyrtiotal triatleter hade tvingats ge upp. Någon hade till och med blivit sjösjuk.

Cykelsträckan, som till större delen gick på Öland, blev förstås också jobbig på grund av blåsten. Mer motvind och sidvind än medvind.

Askersundssonen Oskar Anneborg, en av många vinnare inför 60 000 åskådare i Kalmar.

Jag hade tänkt försöka se Oskar vid växlingarna mellan de olika grenarna, men det var svårare än jag hade trott. Främst på grund av avspärrningarna, men också på grund av de täta åskådarleden. Omkring 60 000 människor följde loppet. Jag fick istället följa utvecklingen på en app i min mobiltelefon.

När han närmade sig målet var jag i alla fall på plats på en av de åskådarläktare som fanns vid målgången framför den imposanta barockkyrkan.

Det var härligt att se att alla som korsade mållinjen var segrare, gjorde segergester och tackade publiken för allt stöd under den sista grenen, löpningen, som till stor del gick på en varvbana i centrala Kalmar. Många tävlande från andra länder halade fram nationsflaggor som de burit med sig under tävlingen.

Hur gick det för Oskar? Bra förstås. Trots den besvärliga vinden lyckades han kapa nästan en och en halv timma på sin tidigare bästatid när han gick i mål efter 12 timmar och 28 minuter. Också han en segrare. En prestation som gav 20 000 kronor till Barncancerfonden.

På söndagsmorgonen, när jag satte mig i bilen för hemresan till Askersund, cyklade Oskar iväg för att anmäla sig till nästa års Ironmantävling.

Tävlingens segrare, den blott 23-årige Patrik Nilsson hade tiden 8.08.05.. Det var första gången en svensk vann Ironmantävlingen i Kalmar. Det var dessutom ett nytt svenskt rekord. En nästan ofattbar prestation.

2015-08-20 14:18
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.