26 Juni 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Varje sekund kan ge
bättre barncancervård

Oskar Anneborg, uppväxt i Askersund, har tränat hårt inför en Ironmantävling i Kalmar. Överträffar han sin tidigare bästa tid blir det pengar till barncancerfonden.

Jag har en son, Oskar 44 år, som ägnar sig åt extremsport i form av ironman, den längsta triatlondistansen. För den fåkunnige kan jag berätta att en ironmantävling består av 3 860 meter simmning i öppet vatten. Därefter 18,2 mil på cykel och avslutningsvis ett maratonlopp, det vill säga 42 km löpning..

Den 15 augusti kommer Oskar att delta i sin tredje Ironmantävling i Kalmar och jag kommer att vara på plats och följa hans insats under dagen från simstarten klockan 7 på morgonen fram till målgången någon gång på kvällen. Årets upplaga av tävlingen i Kalmar har 2300 deltagare från hela världen och över 50 000 åskådare följer tävlingen på plats. En riktig folkfest

Det är som sagt tredje gången. Den här gången har han bestämt sig för att träna så rationellt som möjligt, för att se hur bra han kan bli som medelålders amatör. Han har därför under ett års tid samarbetat med en personlig tränare, som också är hans arbetskamrat på ”Friskis och Svettis” i Kalmar där Oskar arbetar som träningsansvarig.

Som en extra sporre har han gjort en överenskommelse med sin arbetsgivare: för varje sekund som han slår sin tidigare bästa tid kommer ”Friskis och Svettis” att skänka en krona till barncancerfonden. Tre andra företag har också antagit utmaningen.

Oskars tidigare bästa tid är 13.53.22. Han tror själv att han kan slå den tiden med två timmar. Rätt mycket pengar till barncancerfonden alltså om det lyckas

I min nästa blogg kommer jag att berätta hur det gick, men Oskar har också lovat att om någon, till exempel någon barndomskompis i Askersund, skulle vilja följa hans insatser under dagen, går det bra att googla på Ironman Kalmar och knappa in hans startnummer 1815.

Lycka till Oskar!

2015-08-04 18:42
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.