17 Juli 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Hundnöje behövs
även i Askersund

Under påsken besökte jag barn och barnbarn i Varberg. I familjen ingår också Floyd, en snart fyra år gammal Welsh Corgy Cardigan. En vän som det är kul att träffa och som också verkar tycka att det är roligt att träffa mig.

På långfredagseftermiddagen följde jag med Floyd och hans matte till en av Varbergs inhägnade hundlekplatser. När Floyd förstod vart vi var på väg, frambringade han ljud av förväntan.

Floyd gillar hundlekplatsen.

Vi kastade pinnar och hunden jagade, men har inte fattat det där med att apportera. När vi hade tröttnat, kom Bella, en jämnårig och jämnstor spaniel, och genast var leken igång. Hundlekplatser är förresten också en bra platser för social samvaro mellan hundägare även om de inte känner varandra.

Nu i morgon-TV:s Örebronytt fanns ett inslag om hundlekplatser. Det finns ingen sådan i Örebro men en ansvarig politiker uppgav att det var på gång på ett eller flera ställen, Sådana hundlekplatser finns nämligen i mer än hundra kommuner, mest större städer. I Kumla finns också en.

I Askersund finns det gott om hundar. I skrivande stund ser jag flera hundar som rastas på Sundsgatan nedanför mitt skrivbordsfönster. Därför föreslår jag ansvariga politiker i berörd nämnd, vilken den nu kan vara, att ta tag i frågan och snarast sätta igång med arbetet att skapa en eller flera hundlekplatser.

Vem vet, kanske det också kan bidra till att göra vår kommun attraktivare som ett ställe att bo på? Jag vet inte om politikerna läser min blogg. Därför blir mitt inlägg också ett medborgarförslag till kommunen.

2018-04-03 12:19
Urban Karlsson
Ja varför har finns det inte i vår kommun. Det är väl själva hundlyckan att få springa lös under kontrollerade former. Bra idé. Tack Alf.
2018-04-03 15:19
Urban Karlsson
Ja varför har finns det inte i vår kommun. Det är väl själva hundlyckan att få springa lös under kontrollerade former. Bra idé. Tack Alf.
2018-04-03 15:19
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.