26 Juni 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Vi håller samband
varannan onsdag

Två i gänget saknas på bilden men så lyckliga är de med lunchkuponger (?) i näven.

På många sätt är det skönt att vara pensionär. Att bestämma över sin tid. Att till exempel ta med sig kaffekoppen och tidningen efter frukosten och sätta sig i favoritfåtöljen. Kunna läsa i lugn och ro utan att känna tidspress.

Det finns förstås en del man saknar som hör till arbetslivet. Dit hör arbetsgemenskapen. Man saknar det dagliga umgänget med arbetskamraterna. Samarbetet, men också småpratet, fikastunderna. Vi är ett gäng gubbar, tidigare lärare och arbetskamrater, numera pensionärer, som ha bestämt oss för att göra något åt problemet.

Varannan onsdag åker vi och motionssimmar. Vi har ju ingen simhall i Askersund, så vi åker till Djupadalsbadet i Kumla. Jag har rollen som koordinator och kollar upp vilka som kommer med och vilkas tur det är att köra.

Vi simmar oftast minst 1 000 meter, men vi stannar rätt ofta och pratar. Det finns mycket att dryfta, när man bara ses varannan vecka. Det kan vara gemensamma minnen, eller den amerikanske presidentens senaste utspel.

Efter simningen äter vi lunch, oftast i Örebro. En av oss är måltidskoordinator och väljer varje gång ut ett nytt, för oss andra, hemligt lunchställe. Det är vännen Olle Widell, som ju många känner som Sydnärkenyttskribent, som har den rollen. Vi för också protokoll över simdistanser och betygsätter matställena. 

Vi har ju ingen brådska hem, så om någon eller några har ärenden att uträtta, så hänger vi andra med. Oftast gäller det något som behöver inhandlas i Marieberg. Det skall väl erkännas att även om man inte hade tänkt köpa något, kommer man ofta ut med lite billiga glödlampor, en keps med belysning eller något annat som man inte visste att man behövde.

Härom veckan var jag på Åsbro näringslivs frukostmöte på Perolofgården för Sydnärkenytts räkning. Det är trevliga tillställningar där olika företag presenterar sig. Alla är välkomna och jag rekommenderar varmt ett besök (se Åsbro näringslivs hemsida). Ett av företagen den här gången var Åsbro kursgård, som är Sveriges utbildningscentrum för energiutbildningar på yrkeshögskole- och gymnasienivå. I slutet av mötet lottades priser ut, skänkta av de olika företagen.

Jag, som sällan vinner något, vann ett häfte med lunchkuponger på kursgårdens restaurang. Därför kunde jag onsdagen veckan därpå bjuda mina simkamrater på lunch. Det är lätt att vara generös när det inte kostar något. Vi tackar för god mat.

2018-01-31 11:50
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.