20 Mars 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Läsfest ger författardrömmar chans

Den 12 oktober arrangeras Läsfest i Askersund för andra året i rad. I år riktar sig arrangemanget även till dem som har författardrömmar, som på Läsfesten får chansen att ta första steget mot att bli utgivna författare.

2018 hölls ”Läsfest – Askersund läser och skriver” första gången på Sjöängen i Askersund, där besökarna kunde träffa författare, lyssna på föredrag och delta i workshops för skrivsugna.

- Nu tar vi ytterligare ett steg och ger alla med författardrömmar en unik möjlighet att få utdrag ur sina alster lästa av professionella lektörer som ger tips om hur man går vidare.

Det säger i ett pressmeddelande skrivpedagogen Pernilla Lindgren, som sedan årsskiftet arbetar som kulturcoach i Askersunds kommun.

- Vi uppmanar alla med texter i byrålådan att anmäla sig via vår hemsida och boka en tid.

Breddat evenemang 

Kommunens enhetschef för kultur och aktivitet, Annika Restadh, ser utvecklingen inför andra upplagan av Läsfest som ett sätt att bredda evenemanget.

- Tack vare en starkare inriktning även mot dem som själva skriver och möjligheten att de kan få bra tips av proffs får vi något på vår Läsfest som gör oss unika när det gäller liknande evenemang i närområdet. Jag hoppas många tar den här chansen, säger Annika Restadh.

Med på Läsfest är totalt ett 40-tal utställare, däribland ett antal författare och bokförlag. Bland föreläsarna finns bland andra Markus Lutteman, som berättar om skrivhantverket. Det blir även paneler om skrivande, samt musikframträdanden och litterära presentationer i Läsfestens eget café.

Läsfesten arrangeras lördag 12 oktober på Sjöängen kl 10 -15. Fri entré.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-19 12:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.