27 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

IFK Askersund jobbade med sin "Vi-känsla"

Sammanlagt deltog 170 personer från IFK Askersund under dagen. Foto: Ann-Sofie Fahlström.Sammanlagt deltog 170 personer från IFK Askersund under dagen. Foto: Ann-Sofie Fahlström.

Under söndagen ordnade IFK Askersund en gemensam aktivitet med syftet att skapa en trevlig och trygg "VI-känsla" i klubben. Ann-Sofie "Sossi" Fahlström och Sofia von Sydow är två eldsjälar i IFK som låg bakom.

Svenska fotbollsförbundet driver projektet ALLA ÄR OLIKA - OLIKA ÄR BRA. Allt handlar om att alla som vill spela fotboll ska få göra det, och att alla är lika mycket värda.

Nyfiket förbund var på plats

- Dagen har rullat på bra, vi fick avsluta lite tidigare på grund av åskvädret som kom. Men vi är nöjda och det blev lyckat. Cirka 170 personer deltog, säger Ann-Sofie Fahlström.

Vad är det för aktiviteter som genomförts? 

Sofia von Sydow och Ann-Sofie Fahlström.

- Deltagarna har fått genomföra olika samarbetsövningar. Vi har fört olika diskussioner om värdegrund och lite fotbollsövningar. Och några seniorer från vårt herr- och damlag genomförde några aktiviteter.

Hur går ni vidare från denna dag?

- Framöver komma samtliga ledare och styrelsen att få en utbildning i ämnet då det är minst lika viktigt för en stabil grundtanke.

- Sedan var vi först i länet med att bjuda in till en sån här dag så vi hade besök av några personer från Örebro Läns Fotbollsförbund som var nyfikna på vårt upplägg, avslutar Ann-Sofie Fahlström.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-02 11:36
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.
{/exp:ce_cache}