12 December 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Utställning har öppnat i Snavlunda

Lerbäck stick- och handarbetscafé har tillverkat dessa plagg som finns vid besöket i Snavlunda. Foto: Alf Anneborg.Lerbäck stick- och handarbetscafé har tillverkat dessa plagg som finns vid besöket i Snavlunda. Foto: Alf Anneborg.

Församlingen i Snavlunda bjuder in till kaffe och samvaro i församlingsgården, men sedan många år tillbaka är vägkyrkan också en konstutställning och i onsdags var det vernissage för årets utställning.

I år är utställningen mer omfattande än tidigare med åtta olika utställare:Rolf Svensson, Ulla Carin Libert, Eva Ryd, Ulf Nilsson, Kerstin Lind-Furås, AnneLie Jöesar och Lotten Gustavsson.

Lotten Gustavsson med Snavlundadräkten.

Utställarna arbetar i olika material och tekniker.

Ulla-Carin Libert.

Skall någon nämnas får det nog ändå bli Lotten Gustavsson som ställde ut Snavlundadräkten, som bara finns i ett exemplar, men det finns förstås mycket annat att se.

Ett besök i församlingsgården rekommenderas varmt.Kyrkan är också öppen för besökare. Vägkyrkan i Snavlunda är öppen vardagar mellan 13.00 och 17.30 och söndagen den 14 juli mellan 16.00 och 17.30.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-04 17:18
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.