28 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Planterat träd till alla nyfödda i Askersund?

Maria Welander tycker att alla nyfödda askersundare ska få ett träd. Vad sägs om det förslaget?. Foto: Anders BjörkMaria Welander tycker att alla nyfödda askersundare ska få ett träd. Vad sägs om det förslaget?. Foto: Anders Björk

Ett medborgarförslag till Askersunds kommun om att alla nyfödda inom kommunen ska få ett eget nyplanterat träd har inkommit. Som det är nu får alla nyfödda en pall.

Medborgarförslaget inkom i veckan och är författat av Maria Welander.

"Istället för att alla nyfödda barn i Askersunds kommun får en pall vid sin födelse (som jag tyvärr hört att många hamnar i förråd) så är mitt förslag att alla nyfödda får ett träd planterat någonstans i kommunen!

Gärna en blandning av löv, barr och frukträd så att man kan äta en frukt, och vi hjälper bin, insekter och hela vår planet. Detta också som en kompensation för alla de träd som huggs ner.

Alla träd kan få en skylt med barnets namn och det år de föds. Som ett alternativ om det blir ramaskri (om att ta bort pallen) kan barnen få både en pall och ett träd planterat", har Maria skrivit.

Vad händer nu då?

Medborgarförslaget anmäls till kommunfullmäktige och där tas beslut om hur det skickas vidare för handläggning. Kommunstyrelsen tar sedan ett slutligt beslut i frågan efter att det är utrett. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-31 15:23
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.