06 April 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Askersundsbrons i seglingsfinal

Under segling nio i Marstrand vinner Askersundsbåten men i finalen av Jr.Cup blev det en bronsplats. Foto: Peder ThunanderUnder segling nio i Marstrand vinner Askersundsbåten men i finalen av Jr.Cup blev det en bronsplats. Foto: Peder Thunander

SEGLING: Askersund Jolleseglares besättning med syskonen Fredriksson (Ebba, Ellen och Gustav) slutade på bronsplats på Jr.Cup i Marstrand efter en mycket stabil regatta där de aldrig i någon segling varit sämre än trea.

Inför lördagens inledande semifinal visade de prov på sitt kunnande och mentala styrka när de på ett övertygande sätt seglade in som tvåa och därmed också en plats i finalen.

Finalen började med stökiga vindar och avbrutna startförsök som ledde till lång väntan  Askersundsbåten med syskonen Fredriksson hade planen klar för sig med lovartsstart och följa skiften utmed Marstrands-ön. Men de blev stängda i starten av segrande laget från Lerum och fick ta fram all sin skicklighet och kämpaglöd på första varvet där man klättrade från sexa till trea.

Man hade en mycket fin sista kryss och läns där man tog in mycket på ledarduon men slutade på bronsplats efter en mycket fin segling och en fantastisk serie under hela regattan.

Ebba, Ellen och Gustav Fredriksson visade skicklighet och kämpaglöd under regattan i Marstrand.
Träning i morgon?

I bilen hem säger Gustav att dom är mycket nöjda med sin segling och medaljen. Framför allt undrar de om det är träning i morgon - vilket visar vilken inställning och passion för segling de har!

Nästa mål för syskonen är JNM ,JSM samt seglarskolan i Askersund som infaller mellan dessa event. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-06 22:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.