19 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Tankar om tid i form av konst

Norra Vätterns Bild och Formkonstnärers utställning Höstglöd öppnas för allmänheten nu på lördag i Sjöängens Konsthall. Årets tema heter ”Tidsbilder – tankar om tid”. Ett ämne som medlemmarna tolkat på olika sätt och i olika tekniker.

En bra och intressant utställning. Det menar "hängningsgruppen" bestående av Svante Lagerquist, Anna G. Ruuska, Maud Andersson och Gunilla Holländer.

På lördag (1 september) klockan 11-14 är det vernissage och då finns flera av konstnärerna på plats. I år deltar 22 konstnärer med ett eller flera alster. Många olika tekniker är representerade, exempelvis olja, glas, skulptur och textil.

"Tid för återhämtning" av Christina Agnedotter.
"Tidsvallen I och II" av Anders Holm.

– Våra konstnärer har som vanligt tolkat temat helt fritt. Vi tycker att vi fått till en bra och intressant utställning, menade föreningens ”hängningsgrupp” när de fått alla konstverk på rätt plats i konsthallen.

Namn som väcker nyfikenhet

Och visst bjuds besökarna en fin och varierande utställning. Till och med konstverkens namn väcker nyfikenhet och tankar om tiden. Här finns Anna G. Ruuskas glasgravyr ”As time goes by”, Anders Holms glaskonst ”Tidsvallen I och II”, Ingrid Bergstens olja ”Åren går mor är nu 52” och många fler.

Varje höst arrangerar föreningen NVBoF en medlemsutställning, med ett tema som konstnärerna fritt får tolka. Den hette förr Höstglöd men bytte för några år sedan namn till Höstsalong.

Årets utställning finns i Sjöängens Konsthall 1-23 september. Därefter flyttas den till ”Kulturverkstan K-ringen” i Motala.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-08-31 11:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.