Gå till innehåll
Askersund

Pjäsen belyser polariseringen mellan landsbygd och storstad.

Succépjäs till Åmmebergs FH

Publicerad: 3 October 2019 0:27

På lördag (5 oktober) ges dramakomedin ”Stenar i fickan” med Sundborns Teater i Åmmebergs Folkets hus.

Ur handlingen: Vad händer när det stora filmbolaget kommer till en liten ort för att spela in film. Vems berättelse är värd att berätta? Kan man bli som en statist i sitt eget liv? Följ med på den allvarligt roliga berättelsen om vägen till självkänsla och egenvärde för den lilla människan i periferin.

Polariseringen mellan landsbygd och storstad

Marie Jones pjäs Stenar i fickan har gjort succé världen över. Pjäsen tar ett både allvarligt och komiskt grepp på frågor om polarisering mellan landsbygd och storstad, om känslan av utanförskap på landsbygden, om vem som har tolkningsföreträde och om rätten till din egen berättelse. I Sundborns Teaters uppsättning förflyttas handlingen till Dalarna och Sverige.

Sundborns Teaters uppsättning har lovordats, bland annat för det fina skådespeleriet. ”Gedigen underhållning av god kvalitet”, utlovas.

På scenen synd Jon Karlsson och Mattias Åhlén. Föreställningen börjar klockan 18.30 och är 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive 20 minuters paus. Pausservering erbjuds.

Lokal arrangör är Åmmebergs Folkets hus förening. Medarrangörer är Askersunds Riksteaterförening, Riksteatern Örebro län och Region Örebro län. 

Annons

askersund