Gå till innehåll
Askersund

Någonting för alla under Outdoor i Askersund. Foto: Weine Ahlstrand

Succé för
Outdoor Festival 2018​

Publicerad: 26 May 2018 23:12

För andra året arrangeras Askersund Outdoor Festival på Borgmästarholmen och i Strandparken. Sol och värme i luften. Varmt i vattnet. Folket kom. Succé är nog rätta ordet.

Festivalens fokus är att erbjuda besökarna prova-på-aktiviteter. Över trettio olika aktiviteter finns att välja på, bland annat vandring i Tiveden, kajakpaddling och segling. Mountainbike i skogarna runt Askersund. Flugfiske, täljskola och klättring.

Festivalen vill inspirera och locka besökarna till ett aktiv friluftsliv. I Vätterns skärgård och i Tiveden finns ju unika möjligheter.

Äventyraren Annelie Pompe håller en inspirationsföreläsning och leder ett yogapass. Dessutom finns ett stort antal utställare, både lokala och nationella, på plats längs strandpromenaden.

Den första festivalen för ett år sedan hade mer än 9 000 besökare. Arrangörerna hoppas på fler än 10 000 i år.

Ekoloppet - ett multisportlopp

Under lördagseftermiddagen testkördes Ekoloppet, ett nytt internationellt uthållighets- och multisportlopp inom tre friluftsområden, vandring, paddling och cykel. Loppet inleddes med vandring/löpning 22.5 kilometer på Bergslagsleden. Sedan kajakpaddling över Vättern från Aspa till Medevi 36,5 kilometer. Och så cykling 51 kilometer via Zinkgruvan och Åmmeberg till målet på Borgmästareholmen. En sträcka på sammanlagt 110 kilometer.

Loppet i år var ett test där en grupp drivna multisportare och äventyrare deltog, bland annat välkända Renata Chlumska. Loppet ska köras skarpt med anmälda deltagare i maj nästa år.

Outdoorfestivalen fortsätter på söndag till klockan 16.

Annons

askersund