28 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Sommarstuga flög i luften

Del för del flögs sommarstugan ut till ön Notakullen. Foto: Olle Widell.Del för del flögs sommarstugan ut till ön Notakullen. Foto: Olle Widell.

Att bygga en sommarstuga på en ö är inte helt lätt. Men man kan förstås ta till en helikopter som kommer med stugan i luften ...

Del för del monterades stugan upp på ön.
Helikoptern gick skytteltrafik med byggdelar.
Beställaren Christer Hytter ser stugan växa fram.

Detta hände 30 oktober vid Revelbadet på vägen mellan Askersund och Laxå. En ny sommarstuga, en Värsåsvilla Dalarö 70, hade levererats i delar med bil från Götene till badplatsen. Den skulle uppföras på ön Notakullen strax utanför. För transporten hade en helikopter från Helikoptertjänst i Stockholm anlitats som flög ut delarna till ön. Företaget är specialister på precisionsuppdrag med helikopter och utför kvalificerade uppdrag runt om i landet.

Skytteltrafik

Helikoptern gick i skytteltrafik och på två dagar ska alla delar vara på plats. Monteringen utförs av Byggfirma Swärd och söner AB från Askersund.  Det var 5 man på ön som tog emot och en på stranden, som tillsammans med några från Götene, krokade på.

Sommarnöje på ön

Huset är beställt av Christer Hytter från Motala. Hans släkt och familj har haft sommarnöje på ön länge. När de rev den gamla stugan hittade de ett exemplar av Svenska Dagbladet från 30-talet. Den nya byggs på samma plats och slutbesiktning är i maj.

Ön Notakullen är en skogbevuxen sandås med sammanlagt 6 sommarstugor. El och en vattenkälla finns på ön. Sveaskog är ägare men tomterna är friköpta.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-31 10:14
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.