Gå till innehåll
Askersund

Byggstart för bostäder närmar sig på Västra Strandparken. Foto: Weine Ahlstrand

Många vill bo på
Västra Strandparken

Publicerad: 29 June 2015 15:51

Närmare 200 familjer har gjort en intresseanmälan för att bo på området Västra Strandparken. Nu har Askersunds Kommunfastigheter AB skrivit ett reservationsavtal med Peab Bostad AB för byggnation av radhus med 16 lägenheter. Bostäderna kommer att upplåtas som bostadsrätter.

Illustration av radhusen gjord av Peab/Clarus Arkitekter 

Intresset är stort. I dag finns knappt 200 familjer på intresselistan för boende i området. Byggnationen av radhus kommer att starta när cirka 60 procent av lägenheterna är tecknade. Bostäderna kommer att upplåtas som bostadsrätter.

Inflyttning 2016

Den planerade byggnationen följer den antagna detaljplanen och Peab räknar med att produktionen kan starta runt årsskiftet. Inflyttning kan i så fall ske under 2016. Inom kort finns information om projektet på Peabs hemsida Peabbostad.se

"Utvecklingen i området runt Västra Strandparken är mycket spännande. Just nu byggs Sjöängen med skola, bibliotek, konsersal/bio och kulturskola. Under fjolåret flyttade flera företag in i de nyrenoverade före detta verkstadslokalerna i området och nu är det alltså mycket nära att byggnationen av bostäder startar. Allt i bästa läge med utsikt över Vätterns norra del, Alsen", sägs det i ett pressmeddelande från kommunen. (WA)

Annons

askersund