19 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Skyllberg slog AIK

Inte världens bästa bild. Men den med supersyn kan se Emma Skålberg jubla efter att nyss gjort mål. Foto: Lars-Göran Elofsson.

FOTBOLL: Då var höstsäsongen igång igen för division tre. Under onsdagen tog Adolfsbergs IK emot gästande Skyllbergs IK på Lugnets IP. Skyllberg segrade med 2-0

I regnskurarna som kom emellanåt så rullade hemmalaget bollen flitigt under första halvlek. Veteranen Ellen Elofsson var tillbaka i SIK-målet pga bortrest ordinarie målvakt och skötte sig. 

Mål på första chansen

En räddning vid stolproten var det som Adolfsberg kunde notera som en het målchans i första halvlek, trots ett bollinnehav så skapades inte några större målchanser.

Regnet hade också gjort sitt med underlaget och bollen försvann kvickt när långbollarna slogs. 

I matchminut 37 fick SIK sitt första avslut i matchen  och det visade sig att bollen lobbas över Adolfsbergs-målvakten av Emma Skålberg in i mål. Ett resultat som stod sig till halvtid.

Skyllberg kvar i topp

I andra halvlek mattades Adolfsberg och de fick inte upp sitt bollinnehav som de hade i första. SIK skapade fler chanser och utökade även till 2-0, i matchminut 77.

 Rebecca Vilén slog en frispark, målvakten lämnade retur som Emma Skålberg påpassligt var först framme på och kunde utöka ledningen med sitt andra mål.

Skyllberg fortsätter därmed att hålla sig kvar i toppen på serien. På söndag kommer Forsby FF på besök till Skyllbergsvallen med matchstart klockan 13.00.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-15 14:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.