19 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Skyllberg kvar som etta efter vinst

Laget samlade inför matchen. Skyllberg avgjorde med 15 minuter kvar genom Ingrid Gunnarsson. Foto: Erik GunnarssonLaget samlade inför matchen. Skyllberg avgjorde med 15 minuter kvar genom Ingrid Gunnarsson. Foto: Erik Gunnarsson

FOTBOLL: Det blev seger med 3-2 borta mot Garphyttan för Skyllberg och laget är kvar i toppen av division 3. - Garphyttan var mycket mer taggade än oss idag, säger Skyllbergs tränare Erik Gunnarsson. Domare var unga askersundstjejen Vendela Högqvist.

På söndagseftermiddagen tog Garphyttans IF emot Skyllbergs IK på Kilsbergsvallen. Målskyttet tog sin början i 34:e minuten när Julia Lindmark var snabbt framme på en målvaktsretur efter ett skott av Emma Skålberg.

Se upp för hörnor!

Detta resultat skulle stå sig till paus. Garphyttans kvittering till 1-1 kom på en inåtskruvad hörna i minut 54 som gick rätt in i mål. Men elva minuter efter fick Emma Skålberg läge och satte dit 2-1 till Skyllberg.

Garphyttan var extra farliga på fasta situationer och gjorde sitt andra mål för dagen även det på en hörna till 2-2. Men SIK, trots aningen otaggade för dagen, fick in ledningsmålet till 3-2 som också blev slutresultatet.

Ingrid Gunnarsson gjorde Skyllbergs avgörande mål.

Plus till Lydia

- Garphyttan var märkbart mycket mer taggade på match än vad vi var idag. Det var rent målmässigt jämnt och det är alltid tufft att möta Garphyttan, speciellt på hemmaplan. Men vi lyckades få in tre bollar och de två.

- Jag vill ge extra beröm till dagens mittfältare Lydia Rehnström,som oftast spelar forward. Hon var den som stack ut  idag, jobbade sig igenom hela matchen och gjorde en hel del viktiga beslut, säger tränare Erik Gunnarsson

Skyllberg håller sig kvar i toppen av Division 3 efter tolv omgångar. Kommande match spelas på Skyllbergsvallen den 1 september mot IFK Hallsberg FK 2 klockan 13.00. 

Har höjt sitt självförtroene

16-åriga askersundstjejen Vendela Högqvist var matchens huvuddomare.

- Garphyttan-Skyllberg var min första match som huvuddomare i division 3, det är något jag uppskattar att ha fått möjlighet till, säger Vendela ödmjukt efteråt.

Vendela Högqvist tycker om att vara domare.

I vilka andra serier har du dömt?

- Då detta är mitt första år som steg ett domare har jag varit mycket assisterande domare i divison 3  men även någon match i division 2 damer. När jag fått möjlighet att vara huvuddomare är det framförallt i ungdomsserier

Vad är det som gör att du valt att inrikta dig på domarrollen?

- Redan när jag för fem säsonger sedan började döma ungdomsfotbollen insåg jag att domarrollen var något för mig. Jag som tidigare var en ganska osäker individ med dåligt självförtroende hittade självsäkerheten i mig själv.

Spelar själv i IFK Askersund

- Idag är jag mycket mer självsäker både på och utanför planen. Som domare får jag även se fotbollen från en annan vinkel än spelare, ledare och publik, vilket är roligt för en fotbollsentusiast.

Kombinerar du vara domare med spel själv?

- Jag har under hela min domarkarriär kombinerat att både döma och spela fotboll och det ser likadant ut även denna säsong. Jag spelar i IFK Askersund nystartade damlag som spelar i divison 4 där jag framförallt är forward efter många år som målvakt. 

Tycker du att fler tjejer ska utbilda sig till domare?

Självklart önskar jag att fler tjejer vill utbilda sig till domare och som det ser ut nu är det stort behov av damdomare, inte bara i Örebro län utan även i hela landet, säger Vendela Högqvist.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-26 12:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.