Gå till innehåll
Askersund / Fotboll

SIK vinner igen

Publicerad: 21 August 2016 1:44

Fyra olika målskyttar och ett fint spel gör att SIK nu tagit sex poäng av sex möjliga på de två inledande matcherna efter uppehållet.

SIK tog tag i matchen direkt från avspark och i 12:e matchminuten gav det utdelning, Ingrid Gunnarsson slår ett inlägg från högerkanten mot en löpande Ida Wängdahl på bortre som placerar bollen i mål, 1-0.

Arboga stack upp emellanåt och kom till avslut men med tät markering av SIK-försvaret blev avsluten inte speciellt farliga.

Emma målade och spelade fram

SIK ökade till 2-0 i 34:e - Emma Skålberg får till ett skott som letar sig in under ribban i nätmaskorna bakom hemmamålvakten. Resultatet skulle stod sig in i halvtid.

Emma Skålberg gjorde även förarbetet till 3-0 i 68:e matchminuten, hon dribblade förbi spelare efter spelare på högerkanten och slog ett inlägg som nådde Vendela Fallqvist som placerade bollen där den skulle vara - i Arbogamålet.

SIK visade upp fint spel och utökade till 4-0 genom Ida Sjöholm, även där framspelad av Emma Skålberg.

Arboga kom till anfall även i andra och SIK-målvakten fick göra ett par ingripanden men hela laget arbetade på hårt vilket gjorde att hemmalaget inte fick utdelning på sina chanser.

Skyllbergs IK har nu två vinster av två möjliga efter höstsäsongens start, en målskillnad på sex gjorda mål och ett insläppt. SIK  har nu skrapat ihop 20 poäng i div 3-serien och skapat en större lucka ner till Scandinavian FC Örebro som är femma på nio poäng, dock med två färre spelade matcher.

Nästkommande helg åker SIK till Universitetet för att möta just Scandinavian FC, på söndag  28 augusti klockan 13.

Annons

askersund