23 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Silver för Ebba i Lilla Tjörn Runt

Direkt efter JSM packade fyra seglare sina båtar för att på fredag delta i en av Sveriges största jolleregattor. Lilla Tjörn runt samlar ett startfält på 150 båtar varav 90 Optimister och närmare 20 i RS Feva. Åres regatta genomfördes i fina vindar.

Askersundsteamet inför seglingen: Stående fr v Lovis, Wilma och Silver-Ebba bakom Gunnar.

För Askersund så deltog Ebba Fredriksson och Gunnar Wistrand i Optimist och Wilma Petterson och Lovis Kläre i RS-Feva.

Första regattan i nya båten

För Lovis och Wilma som nu efter JSM tagit steget från optimist till RS-Feva, en 2-mansbåt med genacker, så var Lilla Tjörn runt deras första regatta.  Efter en försiktig start så rundade tjejerna som sexa efter halva racet. Ett rigghaveri, som tjejerna lyckades nödlaga under seglingen, gjorde att de föll tillbaka till 13:e plats. Mycket fint debut i RS-Feva.

I optimist tog Ebba Fredriksson starten och var i täten hela racet. Efter mycket tight racing fick Ebba dock se sig besegrad av Erik Rahm och tar en mycket fin 2:a plats.

Lovis och Wilma går i mål.
Lite för het i starten

Gunnar Wistrand var riktigt het i starten och tjuvstartade tyvärr med en meter. Efter en mycket fin segling var han fyra i mål men fick tyvärr 10 minuters tidstillägg för tjuvstarten och blev nedflyttad till 12:e.

Mycket bra resultat av alla seglare som verkligen seglat på sin bästa nivå.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-17 0:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.