29 Januari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Charmerande saga med viktigt budskap

Elinne Leandersson, Gustav Lundkvist och Isabell Ström, Boulevardteatern.Elinne Leandersson, Gustav Lundkvist och Isabell Ström, Boulevardteatern.

Söndag 29 september på eftermiddagen gavs teaterföreställningen ”Sagan om den lilla farbrorn” på Sjöängen. Föreställningen bygger på Barbro Lindgrens bok med samma namn.

Boulevardteatern Stockholm stod för teaterversionen och mellan 35 och 40 personer hade infunnit sig, mer än hälften var barn. Föreställningen riktade sig till barn i åldern tre till åtta år.  

Både barn och vuxna charmades av historien och barnen levde med på ett påtagligt sätt. Den lilla farbrorn är ensam och har ingen vän. De kontaktförsök han gör bemöts med fnysningar och förakt. Han visar tydligt sin sorg och smärta med kroppsspråk. Plötsligt kommer en hund inspringande, farbrorn lockar den med godis och de blir vänner.  

Hunden hittar en annan vän men efter några förvecklingar reder allt ut sig. De blir vänner alla tre och kramar om varandra. 

Det sägs inte mycket, de jonglerar med hattar, och visar akrobatiska färdigheter. Handlingen ackompanjeras följsamt med fiol, dragspel och lergök.

Enkel och sinnrik scenografi

En enkel scenografi med en möbel, som med enkla handgrepp, visade sig vara sittplats, rum med uppdukat fika för två, sovplats med särskilt fack för kudde, garderob, vattenkran och mugg för tandborstning. Sinnrikt konstruerat. 

De tre skådespelarna förmedlade ett viktigt budskap med känsla och glädje som var lätt att ta till sig. När föreställningen var slut ville många barn fram och göra high-five med lilla farbrorn och hälsa och prata med skådespelarna. 

Skådespelarna med Ture och Elsa.
Text och foto: Olle Widell
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-30 18:38
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.