07 April 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Padelhall nu även i Askersund

Nu har Askersunds padelhall invigts vid Hotellet. Foto: Alf AnneborgNu har Askersunds padelhall invigts vid Hotellet. Foto: Alf Anneborg

Nu har även Askersund fått en padelhall. Den relativt nya sporten finner allt fler utövare.

Så här ser padelbanorna ut.

Nu är den nya Padelhallen,  mellan hotell Norra Vättern och riksväg 50 invigd, och spelet är redan igång när Sydnärkenytt kommer på besök.

– Vi har byggt hallen både för Askersundsborna och för våra hotellgäster, berättar Jörgen Jacobsson. Jörgen är en av två bröder Jacobsson som i flera år drivit Hotell Norra Vättern. Hallen är deras senaste projekt.

– Nu i vår kommer vi att bjuda in till prova på-kvällar, eftersom vi har förstått att många askersundsbor gärna vill lära sig och i höst vill vi försöka få igång seriespel.

Man kommer även kunna erbjuda paketpriser, där padel ingår, till sina hotellgäster.

Jörgen Jacobsson som tillsammans med brodern nu satsat på en padelhall.

Hallen inrymmer två banor, vilket innebär åtta spelare samtidigt, men det finns också en hel del utrymmen vid sida av banorna. Det finns plats för mindre grupper att ha olika evnemang. Det finns en relaxavdelning och en äldre Foodtruck för servering. Dessutom finns ett mindre gym och duschmöjligheter i hallen.

Fram till nu har Askerundsbor som är intresserade av padel varit hänvisade till att spela utomhus, banor finns bland annat vid Askersunds golfklubb.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-09 14:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.