02 December 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Ett lyft för hamnscenen

Färgerna mellan scen och hamnmagasin ska harmoniera. Ritning Askersunds kommun/ByggstatikFärgerna mellan scen och hamnmagasin ska harmoniera. Ritning Askersunds kommun/Byggstatik

Efter många turer och lång väntan är den äntligen under uppförande. Den nya hamnscenen. Det blir en ny permanent scen som ser ut att bli både funktionell och praktisk.

Scenen förses med ramp för handikappade, fasader i liggande panel, båda fasaderna på scen har skjutbara väggar, dörrar av trä, scengolv, trapp och ramp av tryckimpregnerat trä.

Klart mitten av maj

Till  utseende och kulör ska den smälta in med intilliggande byggnad (hamnmagasinet). Färgsättningen blir nertill vitkalkat, med dragning till gammaldags ladugårdsvitt, överdelen och nya scenen rödfärgas i jordbrun nyans. Allt beräknas vara färdigt mitten av maj och arbetet utförs av BFA Bygg Askersund.

Fastighetsstrateg Göran Berger:

- Vi vill att scenen även ska kunna användas till utställningar när den inte är upptagen. Slöjdföreningen och Erik Lind är vidtalade. Målet är att stapelängen, gästhamnen, hamnbodarna, scenen och hamnmagasinet ska bilda en enhet med likartat utseende och färgsättning.

Borde hinnas klart till mitten av maj.
Hjulångare kommer

- Jag vill också göra lite reklam för ett evenemang i hamnen 29-30 juli, säger Göran Berger. Då kommer galeasen Mina från Lidköping, hjulångaren Eric Nordevall från Forsvik och m/s Diana från Göteborg. Innan dess måste vi loda hamnen för att vara säkra att de kan komma. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-07 22:32
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.