20 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Nattidrott i Närlundahallen

Från lördagen den 9 november kommer Närlundahallen vara öppen för ungdomar från 13 år och uppåt som vill motionera utan krav och kostnader. Sex lördagar i rad är hallen öppen mellan klockan 22 och 01.

”Kom som du är – gå när du vill – kom tillbaka när du själv önskar” är mottot för de nattöppna idrottsaktiviteterna i Närlundahallen. 

– Det här är en uppföljning av det nattidrottsprojekt som ägde rum runt Sjöängen vid starten av höstterminen 2019. Nattidrotten är inte en idrottsträning utan en möjlighet för ungdomar att delta i fysiska spontanaktiviteter, säger Ann-Kristin Olsson, enhetschef för fritid och rekreation i Askersunds kommun, i ett pressmeddelande.

Projektet med nattidrott genomförs i samarbete med Örebro läns Fotbollförbund (ÖLFF), som i sin tur samarbetar med Stiftelsen Goodsport. Liknande projekt har bedrivits i Örebro under flera år, och håller nu på att spridas i övriga länet. Syftet är bland annat att aktivera ungdomar som står utanför föreningslivet genom öppen spontanverksamhet utan kostnad. 

Nattidrotten på lördagskvällar pågår fram till och med vecka 50 i Närlundahallen. (WA)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-07 20:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.