Gå till innehåll
Askersund

Motion om beachvolley nedröstad

Publicerad: 14 January 2020 11:42

Ingen beachvolley i park

En motion om beachvolleybollplan i Strandparken i Askersund har inkommit. Motionen fick dock inget gehör då intresset bland ungdomar för aktiviteten bedöms som låg. 

Motionen kom från Kristdemokraterna och har överlämnats till kommunstyrelsen för beredning. Där föreslår att inför sommaren 2020 anlägga en beachvolleybollplan i Strandparken och i anslutning till denna bereda sittplatser och bord samt grillplats.

Förslaget om grillplatser i Strandparken har hanterats i en separat motion (dnr. 19KS107). Avseende förslaget om anläggning av beachvolleybollplan uppger kultur- och fritidsförvaltningen att några sådana planer inte är aktuellt då undersökningar visar på ett lågt intresse för detta bland ungdomar.

Förslag till beslut Beredning:

Beredning av ärendet har skett i samråd med enhetschef för kultur och aktivitet. Kultur- och fritidsförvaltningen uppger att diskussioner förts angående vad man kan använda gräsytan bredvid Sjöängen till som i dagsläget är parkmark.

Visionen är att skapa en aktivitetsyta. En beachvolleybollplan finns dock inte med i planeringen då förvaltningens prioriterade målgrupp är barn och unga med fokus på ålderskategorin 13-19 år och individer i särskolan.

Vad den prioriterade målgruppen har för åsikter om idrotts- och fritidsanläggningar i kommunen framgår i den enkätundersökningen ”Ung livsstil” som genomförts i kommunen.

Genom undersökningen kan man utläsa att intresset för en beachvolleybollplan är lågt. Kommunen kommer fortsatt att arbeta med fritidsaktiviteter för unga och vuxna för att kunna öka den fysiska aktiviteten i kommunen.

I och med detta arbete kommer frågan att hållas levande även om inga planer finns för en beachvolleybollplan de närmsta åren. (ABj)

Annons

askersund