25 Januari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Höjd hyra i Askersund

Hyresgästföreningen och Askersundsbostäder har i förhandling kommit överens om hyreshöjningen för 2020. 

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 1,3 procent från den 1 januari och att höjningen under de senaste sju åren har i genomsnitt varit 0,9 procent i Askersund. 

Statstiken för de senaste sju åren ger vid handen att Askersund gått från att ha de högsta genomsnittshyrorna i länet till att ha bland de lägsta.

– Askersundsbostäder är kanske det allmännyttiga företag i länet som är mest allmännyttigt till sin karaktär och vi har arbetat tillsammans under flera för att förbättra boendet samtidigt som hyreshöjningarna hålls nere. Det blir även blir tydligt i den här uppgörelsen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson i ett pressmdelleande.

Askersundbostäder hade yrkat 1,5 %. Uppgörelsen efter förhandlingen blev några tiondelar lägre på 1,3 procent.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-10 11:11
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.