Gå till innehåll
Askersund

En tidigare julkonsert med Askersunds Manskör.

Många chanser
lyssna på julmusik

Publicerad: 27 November 2017 19:09

Under adventstiden finns många tillfällen att njuta av julmusik. Konserterna avlöser varandra den närmaste tiden. Det bjuds stämningsfull musik med Lotta Engberg, Magnus Carlsson, Askersunds Manskör med flera.

Det började i lördags (25 november) när ”Vår jul” med Kalle Moreus, Wiktoria och Loa Falkman som sågs av drygt trehundra personer i Sjöängens stora salong.

Advent med Askersunds Manskör är en tradition.

Söndagen den 3 december blir det traditionsenlig adventskonsert med Askersunds Manskör i Sjöängen.

Lördagen den 9 december är det Luciahögtid med kröning av Askersunds Lucia. Då bjuds också Julkonsert med Askersunds kyrkokör, Ungdomskör och Barnkören samt musiker i Landskyrkan.

Kommer till Askersund.

Dagen därpå, 10 december, blir det ”Julstämning” med Lasse Åberg, Janne Schaffer och Peter Ljung i Sjöängen. Den nybildade Askersundskören Joyvoice är också med liksom stråkorkestern Scandinavin Strings (musiker i åldrarna 7-13 år) och elever från Askersunds musikskola.

Den 11 december är det julkonsert i Hammars kyrka med Lotta Engberg och körsångare och den 13 december ”I änglarnas tid” med Magnus Carlsson och Quinnskören i Landskyrkan.

Lördagen 16 december bjuder Gospel Voice på julkonsert i Sofia Magdalena kyrka.

"En stilla jul" med Anders Ekborg i Landskyrkan 17 december är dock inställd.

Allt om detta och mycket mer står det att läsa om i senaste numret av ”Bo i Askersund” och under ”evenemang” på kommunens hemsida.

Annons

askersund