26 Januari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

M presenterade fullmäktigekandidater

När Oppositionsrådet Caroline Dieker bjuder in till pressträff, har hon framför sig på bordet bilder och presentationer av ett tiotal av moderaternas kandidater i det kommande valet.

– Jag är stolt över våra fritidspolitiker. Det är samhällsengagerade människor, verksamma inom olika yrkesområden. Tillsammans skall vi forma vår politik, säger Caroline Dieker.

Moderaterna har antagit ett kommunalpolitiskt program för den kommande mandatperioden. Programmet lyfter fram fem viktiga områden:
Skolan
Äldreomsorg och primärvård
Ekonomi
Arbetsmarknad och näringsliv
Samhällsplanering

Caroline Dieker betonar särskilt kommunens ekonomi:
– Ekonomin ser ansträngd ut för kommunen under de närmaste åren. Det kommer att krävas stora ansträngningar för att åstadkomma det överskott på 2 procent av skatter och statsbidrag som vi anser är nödvändigt. Det krävs effektivisering av verksamheterna och mer långsiktighet i ekonomin.

På frågan om Moderaterna kan tänka sig att förhandla med Vänsterpartiet för att åstadkomma en majoritet i fullmäktige och därmed kanske ta över makten, svarar Caroline Dieker att det inte är aktuellt.

– Våra partier ligger allt för långt ifrån varandra i många frågor.

Vänsterpartiet var i början av den nuvarande mandatperioden en del av majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna och miljöpartiet, men är sedan en tid fristående och har i en del frågor i fullmäktige röstat med alliansen.

Inte heller med Sverigedemokraterna vill Moderaterna ha ett organiserat samarbete.

– Men i enskilda frågor kan vi kanske komma överens med Vänsterpartiet och/eller Sverigedmokraterna, avslutar Caroline Dieker.

M-politiker.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-09-02 11:35
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.